Circuitul Nurburgring a fost cumpărat de un miliardar rus

Autor: ProMotor 03 nov. 2014 Știri auto
Circuitul Nurburgring a fost cumpărat de un miliardar rus

Omul de afaceri rus Viktor Kharitonin este creditat de publicaţia germană Wirtschafts Woche drept noul proprietar al circuitului Nurburgring. Miliardarul rus are o avere pe care şi-a clădit-o în mare parte deţinând 38% din compania farmaceutică Pharmstandard iar vestea că a devenit proprietarul celebrului circuit german mai adaugă un episod telenovelei prin care trece complexul de la Nurburgring.

După cum v-am informat deja, firma care administra circuitul s-a declarat falimentară din cazua datoriilor în 2012, iar complexul a fost pus la vânzare. Valoarea estimată se situa undeva între 125 şi 180 de milioane de euro, sumă care a atras în jur de 50 de potenţiali cumpărători.

Recent, un parteneriat dintre Capricorn şi Getspeed ar fi urmat să cumpere complexul Nurburgring pentru suma de 77 de milioane de euro, din care Capricorn, investitorul principal, urma să achite două treimi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar Kharitonin, se pare, va fi cel care va aduce fondurile necesare.

Pe termen scurt, vestea este una bună, pentru că în alte condiţii, soarta circuitului ar fi fost, cel mai probabil, una sinonimă cu închiderea. Circuitul Nordschleife, care face parte din complexul Nurburgring, a fost construit în anii 1920 şi are o lungime de aproape 21 km, în timp ce lungimea totală a circuitului Nurburgring este de aproape 26 km. În afara calendarului care cuprinde evenimente oficiale, circuitul oferă şi amatorilor posibilitatea de a-şi testa abilităţile de pilot la volanul propriilor maşini, după achitarea unei taxe speciale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide