Cum păcălesc şoferii radarele

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2016 Știri auto

 


Şoferii de microbuze din Iaşi au pus la cale un sistem prin care pot scăpa de aparatele radar ale Poliţiei, fără a încălca vreo lege, scrie Adevarul.

Reprezentanţii mai multor firme care efectuează curse interjudeţene în Iaşi au montate pe microbuze staţii de emisie-recepţie prin intermediul cărora şoferii se avertizează reciproc atunci când, pe drum, se întâlnesc cu maşinile Poliţiei.

„Nu e nimic ilegal în a ne avertiza unii pe ceilalţi unde sunt radarele poliţiştilor. Mai ales că, de multe ori, aceştia comit şi abuzuri atunci când ne amendează pe baza imaginilor de pe radar. Nu le folosim doar la asta, ci şi pentru a împărtăşi informaţii despre aglomeraţie sau starea drumurilor”, a declarat pentru Adevarul un şofer din Iaşi.

Pentru a demostra cât de eficientă este această metodă un reporter de la „Adevărul” a circulat pe această rută şi a observat că şoferul depăşea adesea viteza legală atunci când era informat că pe drum nu sunt amplasate radare ale Poliţiei. 


Metodă Colegu’ a fost ”brevetată” de şoferii de TIR-uri, dar între timp aceasta a fost împrumutată şi ceilalţi şoferi. Conducătorii auto îşi comunică între ei dacă în zonă în care circulă sunt sau nu radare. Preţul unei staţii porneşte de de 300 de lei, iar aceste aparate sunt legale cu condiţia să nu depăşească 4 waţi.

Pentru a afla şi alte metode de fentare a radarului vă recomandăm articolul Cele mai folosite metode de fentare a radarului | VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide