Cursul care te învaţă cum să conduci un Ford Model T

Autor: Iulian Dnistran 31 dec. 2013 Știri auto

Ford Model T este maşina care a revoluţionat industria auto mondială, fiind produsă în nu mai puţin de 15 milioane de exemplare între anii 1908-1927. Cu toate acestea, T-ul nu a avut parte de aceeaşi aşezare a comenzilor de conducere precum automobilele moderne, ci mai degrabă de o aşezare „după ureche”, care a făcut ca modelul american să fie una dintre cele mai dificile maşini de condus din istorie.

Din fericire, cei de la muzeul auto Gilmore din Hickory Corners, Michigan, SUA, au pornit un curs care te învaţă cum să conduci un Ford Model T. Totul, de la pornirea de la manivelă şi până la acceleraţia controlată de pe coloana de direcţie, este inclus în cursul care poate fi urmat de oricine la un preţ de doar 95 de dolari americani. Adică mai puţin decât un curs de conducere la o şcoală de şoferi din România.

Pe lângă orele de şofat, cursanţii primesc şi un tur al muzeului care găzduieşte, printre altele, bijuterii precum un Locomobil din 1899, un Duesenberg J-111 din 1929 şi un Tucker Sedan din 1948.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide