Dacia Duster facelift: mai robust şi mai dotat. UPDATE FOTO-VIDEO!

Autor: Adrian Mihălţianu 31 oct. 2013 Prezentări

Dacia a publicat imagini noi cu Dacia Duster facelift. Printre ele se numără şi o fotografie cu interiorul revizuit al SUV-ului românesc. Avem o planşă de bord nouă, pe care tronează un ecran tactil de 7 inci, dar pe care remarcăm şi butoanele pilotului automat, limitatorului de viteză, butonul Eco şi o mufă USB.

VEZI IMPRESIILE PE VIU DESPRE DACIA DUSTER FACELIFT LA FRANKFURT 2013

Astfel, SUV-ul de la Mioveni primeşte un interior care este o combinaţie între versiunea indiană a Dusterului şi monovolumul Lodgy. În premieră pentru Duster, comenzile pentru acţionarea geamurilor electrice au fost amplasate pe feţele uşilor, şi nu pe consola centrală.

În plus, Duster primeşte sistemul multimedia cu ecran tactil MediaNav, limitator de viteză şi cruise control, aşa cum ProMotor a scris pentru prima dată aici.

Este anunţată şi o nouă motorizare: 1.2 TCe de 125 CP – un motor care consumă în medie 6l/100km, dar care promite performanţe mai bune decât ale vechiului 1.6 litri. Acest motor vine cuplat cu o transmisie în şase trepte. De asemenea, avem acum dotări noi: indicator al schimbării optime a treptelor de viteză, senzori de parcare, airbaguri laterale şi de cap în standard, închidere centralizată automată la plecare. Toate acestea nu doar că ne dau speranţa obţinerii a 4 stele la EuroNCAP, dar arată şi faptul că Renault a înţeles cât de important este acest model pentru grup.

Avem şi patru tapiţerii noi, dintre care una de piele, iar scaunele faţă au un design nou, cu susţinere laterală mai bună. Şi spătarul banchetei spate a fost ranforsat.

Partea frontală a noului Duster are acum o nouă grilă, cu bandouri cromate şi blocuri optice care includ lumini de zi. Farurile sunt mult mai moderne decât cele de pe actualul Duster, iar forma, mai agresivă.

„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienţii noştri, păstrând totodată proporţiile iniţiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunţa la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster îşi reafirmă caracterul puternic dar îşi păstrează genele sale iniţiale”, ne spune David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

 

Practic, faceliftul aduce doar câteva tuşe de modernitate la exterior, fără a schimba în mod dramatic aspectul maşinii. Impresia generală este însă pozitivă, căci acum Duster e mai actual, cel puţin dacă ne uităm la calandru.

Avem şi bare noi pentru pavilion, inscripţionate „Duster”, evacuare cromată, precum şi jante noi din aliaj de aluminiu 16 inci, cu aspect „dark metal” şi pneuri Mud and Snow. Dacia va oferi şi două pachete speciale: Adventure (include protecţii laterale şi pentru pasajele roţilor) şi Off-Road, care include un set de praguri laterale şi un bull-bar.

 

În spate, au fost redesenate stopurile, fiind integrate elemente cromate. Crom avem acum şi pe eşapament, iar dacă mai avea cineva dubii cu privire la performanţele în off-road ale micului SUV românesc, inscripţia „4WD” de pe haionul maşinilor dotate cu tracţiune integrală le va spulbera. 

ÎN CURÂND, PRIMELE IMPRESII DE LA VOLANUL NOII DACIA DUSTER FACELIFT!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide