Descoperă emblemele Europei, ziua 8: Timişoara – Cazanele Dunării – Turnu Severin

Autor: Adrian Mihălţianu 08 mart. 2014 Știri auto

Am plecat sâmbătă din Timişoara nedumeriţi de veştile de la Bucureşti privind vremea. În vestul ţării primăvara îşi intrase în drepturi şi nu se citea urmă de nori pe cer…

… cu excepţia zonei Oraviţa, în dreptul Spitalului Orăşenesc Oraviţa – o clădire de-a dreptul sinistră, situată în adâncurile pădurii, privind de pe vârful dealului la drumul şerpuitor care urcă poticnit spre ea. Dacă spui că nu ţi-e frică de nimic, du-te la o plimbare pe acolo după căderea întunericului. 

Imediat ce am scăpat de ceaţă şi de nori, drumul a început să cresteze uşor versanţii de-a lungul cărora se întinde sinuos către Anina – prin Parcul Naţional Cheile Nerei – apoi către Orşova, unde ne-am întâlnit cu fluviul pe care doar Ceauşescu a reuşit să-l exploateze corespunzător. 

De acolo până la Drobeta Turnu-Severin călătoria de-a lungul Dunării a fost un vis frumos, iar noi din ce în ce mai animaţi de gândul că vom ajunge la destinaţia finală, Bucureşti.

Ţara noastră are multe de oferit, iar o mare diferenţă dintre ce am văzut la noi şi ce am văzut în afara graniţelor ţării au făcut-o gunoaiele. Da, ştiu, sunt multe lucruri mai importante de schimbat în bine în ţara asta – lucruri de care putem să ne plângem şi care nu ţin de noi -, însă o mare schimbare în bine ar fi responsabilitatea privind gunoiul pe care îl produci.

 

 

A sosit timpul să reintrăm în ţară, dar vom face asta pe îndelete, bucurându-ne de una dintre cele mai frumoase zone din România: Riviera românească, adică bucata de Dunăre dintre Moldova Veche şi Drobeta Turnu Severin, cu trecere pe lângă Cazanele Dunării. Înainte de a porni la drum alături de Opel Insignia Country Tourer, iată ce puteţi descoperi alături de noi între EMBLEMELE EUROPEI, în cursa în care puteţi câştiga un ceas elveţian:

TIMISOARA

Surprinzator sau mai degraba nu, Timisoara este orasul cu cea mai mare viteza de download de pe internet din lume, conform Netindex.com, cu o viteza medie de 95.91 Mbps. Calitatea infrastructurii informatice a ajutat la atragerea a zeci de companii internationale, inclusiv din domeniul auto, iar pozitia de lider nu e amenintata prea curand: pe locul doi e Bucurestiul, cu 78.54 Mbps, iar pe trei e Hong Kong, cu 77.98 Mbps!

Viteză, nene! Reîntorşi din Vest, chiar o simţim!

CAZANELE DUNARII

Cazanele Dunarii sunt vegheate de figura lui Decebal, sculptata intr-un munte, dar aici merita sa veniti nu doar pentru a admira acest monument, ci si pentru a vedea cum reinventeaza romanii zona: apar pensiuni care mai de care mai frumoase, drumul este proaspat reparat, iar peisajele iti taie rasuflarea: sub privirile lui Decebal, se naste o Riviera Romaneasca pe care trebuie neaparat sa o vizitati anul acesta!

Decebal din piatră seacă

TURNU SEVERIN

Podul cladit peste Dunare pe vremea lui Traian este simbolul spiritului practic al Imperiului Roman, care a reusit sa il construiasca in mai putin de 3 ani. Arhitectul grec Apolodor din Damasc a utilizat o suprastructura din lemn asezata pe 20 de piloni din piatra, iar podul era infrumusetat la ambele capete de cate o poarta monumentala. Spiritul practic a fost continuat de noi doua milenii mai tarziu, prin barajul de la Portile de Fier.

Romanii au construit două poduri peste Dunăre. 2000 de ani mai târziu, şi noi…

Intraţi acum în aplicaţia DESCOPERĂ EMBLEMELE EUROPEI, mai e o singură zi! 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide