Descoperă emblemele Europei, ziua 9: Târgu Jiu – Horezu – Bucureşti

Autor: Adrian Mihălţianu 09 mart. 2014 Știri auto

Am ajuns şi pe ultima mie de kilometri din traseul nostru pan-european, care ne-a dus spre Geneva şi înapoi, cu trecere prin Budapesta, Viena, Praga, Russelsheim, Strasbourg, Colmar, Geneva, Torino, Salzburg şi Timişoara. Azi ne concentrăm pe România, iar emblemele europene pe care le descoperim se află descrise mai jos.

Nu uitaţi, puteţi încă intra în concursul DESCOPERĂ EMBLEMELE EUROPEI cu Opel Insignia Country Tourer şi câştiga un ceas elveţian!

TARGU JIU

Coloana Infinitului, numita si „Coloana sacrificiului infinit”, este un simbol al sacrificiului soldatilor romani cazuti in 1916 in luptele de pe malul Jiului. De altfel, Brancusi a preluat motivul prezent pe coloanele funerare specifice zonei si l-a stilizat, reinventandu-l sub forma unei sculpturi monumentale, inalta de 29.35 de metri. Acelasi lucru l-a facut in toate sculpturile sale celebre: a preluat elemente traditionale si le-a transpus in modernitate.

Afiş britanic care saluta intrarea României în război

HOREZU

Ceramica de Horezu face parte deja din Patrimoniul cultural imaterial al umanitatii UNESCO, iar hurezenii din satul Olari sunt recunoscuti pentru ceramica lor extraordinar de variata, care le-a asigurat traiul timp de sute de ani. Gandite pentru utilizarea zilnica, economice, rezistente si frumoase totodata, vasele de la Horezu te farmeca de la primul contact. Nu ratati o oprire la artizanii locali, nu veti regreta!

Vestita ceramică de Horezu e mereu modernă

BUCUREŞTI

Bisericuta lui Bucur este cladirea emblematica pentru fondarea Capitalei Romaniei, chiar daca este mult mai veche decat statutul de Capitala al orasului. Unii spun ca dateaza inca de pe vremea unui cioban din timpul lui Mircea cel Batran, foarte probabil fondatorul asezarii. Altii o dateaza prin anii 1600. Cert este ca bisericuta este un simbol al elegantei unui targ care stia sa aprecieze atat frumusetea, cat si bucuria de a trai.

Nu era nevoie de catedrale, bucureştenii se reculegeau în bisericuţe

Nu rataţi şansa de a descoperi toate Emblemele Europei alături de noi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide