Dieselgate ajunge în România: peste 100.000 de maşini marca Volkswagen ar avea softul mincinos

Autor: Iulian Dnistran 30 sept. 2015 Știri auto
Dieselgate ajunge în România: peste 100.000 de maşini marca Volkswagen ar avea softul mincinos

Actualizare 1 octombrie 2015: Ministerul Mediului spune că în România există 105.000 de maşini ale Grupului Volkswagen implicate în scandal.

Urmele scandalului Dieselgate, în care e implicat Grupul Volkswagen la nivel global, au ajuns şi în România. Potrivit Digi24, care citează surse din domeniul autorităţilor care se ocupă de piaţa auto, peste 100.000 de maşini marca Volkswagen ar avea softul mincinos gândit pentru păcălirea testelor de emisii nocive din Statele Unite ale Americii.

Informaţia nu a fost confirmată încă de oficialii companiei, un răspuns clar urmând să fie dat în luna octombrie, când VAG va publica detaliile privind remedierea problemei pentru fiecare model în parte. Mai exact, va fi vorba despre o rechemare în service, unde specialiştii vor actualiza software-ul maşinii.

În total, Grupul Volkswagen a vândut peste 11 milioane de maşini în lumea întreagă cu motoarele diesel Euro 5 de 1,6 litri şi 2,0 litri care au la bază arhitectura EA 189. Dintre acestea, cinci milioane poartă marca Volkswagen, 2,1 milioane au fost produse de Audi, iar 1,2 milioane de Skoda. Deocamdată, Seat nu a dat detalii despre modelele afectate, însă a confirmat că a folosit în trecut tipurile de motoare implicate în scandal.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide