Dieselgate: Audi şi Skoda au vândut 3,3 milioane de maşini cu software mincinos

Autor: Iulian Dnistran 29 sept. 2015 Știri auto

Audi şi Skoda au vândut maşini dotate cu software-ul mincinos gândit de Grupul Volkswagen pentru a păcăli testele de emisii. Mai exact, 3,3 milioane de maşini din totalul de peste 11 milioane recunoscut de VAG poartă mărcile Audi şi Skoda.

Potrivit Reuters, 2,1 milioane de maşini Audi din lumea întreagă au softul cu pricina, 1,42 milioane fiind vândute doar în Europa de Vest, 577.000 dintre acestea ajungând în Germania. Deocamdată nu se ştie câte maşini implicate în cazul Dieselgate au ajuns în România, Registrul Auto Român cerând companiei germane informaţii în acest sens.

Conform sursei, care citează un purtător de cuvânt al mărcii Audi, modelele afectate sunt A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 şi Q5.

Binecunoscutul propulsor 2.0 TDI se află în centrul atenţiei

În ceea ce priveşte Skoda, oficialii companiei cehe au confirmat că 1,2 milioane de maşini au softul mincinos, însă nu au enumerat modelele în cauză.

Totodată, Auto Express scrie că Seat a confirmat folosirea în trecut a motoarelor diesel gândite pentru a păcăli testele de emisii din Statele Unite ale Americii.

Îţi reamintim că Grupul Volkswagen e implicat într-un scandal imens referitor la emisiile de oxizi azot (NOx) produse de motoarele diesel de 1,6 litri şi 2,0 litri care folosesc arhitectura EA 189 cu Euro 5. Pe scurt, Grupul Volkswagen a folosit, la peste 11 milioane de vehicule care au ajuns în lumea întreagă, un software care detectează atunci când maşina este supusă la un test de emisii desfăşurat în laborator şi modifică parametrii motorului astfel încât valorile citite de senzorii de control să fie acceptate şi aprobate. După deconectarea de la aparate, în lumea reală, s-a descoperit că emisiile de oxizi de azot pot depăşi şi de 40 de ori valorile declarate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide