Drumul din Europa unde nu există limită de viteză are o singură interdicţie

Autor: ProMotor 25 iul. 2016 Știri auto
Drumul din Europa unde nu există limită de viteză are o singură interdicţie

 


 

Există doar două locuri în lume în care nu este impusă limită de viteză pe hartă: Northern Territory Australia şi Germania. Northern Territory Australia a a impus în 2007 o limită de viteză obligatorie, dar, anul acesta, administraţia locală a schimbat reglementarea şi a ridicat restricţiile impuse pe anumite sectoare de autostradă. În timp ce guvernul  promovează experimentul ca un succes, experţii australieni avertizează că drumurile nu sunt echipate pentru pasionaţii de viteză.

Pe Autobahn, Germania a introdus în unele locuri limite de viteza de 130 km/h, însă în exisă porţiuni unde nu există nici acum interdicţii, în special în zonele rurale. Există totuşi o menţiune, pe porţiunile cu şase benzi: nu se poate intra dacă maşina nu atinge cel puţin 110 km/h.

Sunt toate drumurile sigure pentru a nu se impune o limită? Asta este dezbaterea actuală din Germania. Pe de o parte, ţara se mândreşte cu autostrazile Autobahn bine construite. Pe de altă parte, opinia că impunerea unor limitele de viteză pe drumurile din Germania ar putea salva vieţi este una puternică.

Citeşte mai departe despre Drumul din Europa unde nu există limită de viteză. Singura interdicţie: nu poţi intra dacă maşina ta nu goneşte cu peste 110 km/h


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide