Škoda FUNstar este conceptul de pickup de care lumea chiar ar avea nevoie

Autor: Andrei Ştirbu 29 apr. 2015 Știri auto

Škoda a făcut public conceptul FUNstar, bazat pe actuala generaţie Fabia şi dezvoltat de către 23 de învăţăcei (de 17 şi 18 ani) ai Academiei Škoda din Mlada Boreslav, Republica Cehă. 

În ciuda faptului că stă pe jante de 18 inci (preluate de la Octavia RS), Škoda FUNstar are sub capotă un motor TSI de 1,2 litri, cu 122 de cai-putere, cuplat unei transmisii DSG cu şapte rapoarte. În planul iniţial al studenţilor Academiei Škoda figura un 1.8 TSI, însă nu a fost loc pentru el. Literalmente

Doar pentru că e pickup mic cu motor mic nu înseamnă că nu are voie să prezinte un aer de sportivitate la interior, nu? Băieţii şi-au făcut de cap la interior, montând un sistem audio de 1400 de waţi, completat de un subwoofer de 200 de waţi. 

Totul este (deocamdată) o fantezie, pe care Škoda o va duce la Wörthersee 2015. Noi vom avea grijă să trimitem pe cineva acolo (cu căşti izolatoare fonic) pentru un prim-contact.

Nu ştim cum se face că varianta pickup a fost aleasă câştigătoare dintr-un total de 84 de propuneri de design – printre care se număra şi o versiune off-road – însă ne stăruie în minte întrebarea „dar oare cât de utilă ar fi, totuşi, o Škoda Fabia pickup?”. Ai avea ce să faci cu un mini pickup?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide