Lada EL – primele imagini şi informaţii cu maşina electrică rusească!

Autor: Oraan Mărculescu 27 aug. 2012 Știri auto

Aşadar, se pare că ruşii de la Lada le-o iau înainte românilor de la Dacia, la Salonul Auto Moscova 2012 urmând a prezenta în premieră mondială Lada EL, prima maşină electrică de serie produsă în Rusia.

Lada EL este bazata pe versiunea break a lui Lada Kalina

Deocamdată, e vorba de o serie redusă, destinată testării în condiţii reale, cei de la Lada având un parteneriat cu o firmă de taxi din oraşul Stavropol, ai cărei angajaţi vor testa în condiţii reale modelul Lada EL.

Lada EL este bazat pe versiunea break a lui Lada Kalina, dar motorul termic a fost înlocuit cu unul electric de 60 kW (82 CP), în timp ce bateriile de 13 kWh asigură o autonomie maximă de 150 km şi pot fi încărcate total în 8 ore.

Lada EL are un motor electric de 60 kW si promite o autonomie maxima de 150 km

Ca performanţe, Lada EL se anunţă onorabilă, cu o viteză maximă de 130 km/h şi un demaraj 0-100 km/h în circa 13 secunde. Ceea ce, pentru o maşină utilizată ca taxi, în mediu urban, este foarte bine.

Se estimează că preţul versiunii Lada EL va fi dublu faţă de al unei Lada Kalina cu motor convenţional, deci Lada EL va costa cel puţin 600.000 de ruble (circa 15.000 euro), ceea ce o recomandă drept o maşină electrică accesibilă. Rămâne de văzut dacă se va dovedi şi suficient de fiabilă.

Lada EL se estimeaza ca va costa dublu fata de versiunea conventionala

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide