Lamborghini Veneno Roadster, primele imagini! UPDATE

Autor: Adrian Mihălţianu 21 oct. 2013 Știri auto

Lamborghini Veneno Roadster va deveni realitate şi va putea fi admirat nu doar în randările de mai jos, ci şi de fericiţii care îl vor vedea trecând pe stradă, căci Lamborghini a anunţat că versiunea Roadster va fi într-adevăr construită.

Dacă aveţi 3,3 milioane de euro care vă jenează în buzunar, ar trebui să vă grăbiţi, pentru că această maşină uluitoare va fi construită în doar 9 exemplare. Da, aţi citit bine, nouă exemplare. Fiecare va fi dotat cu motorizarea V12 de 6,5 cilindri deja existentă pe fenomenalul Veneno (750CP, cu 50 mai mult decât versiunea existentă pe Aventador), ducând astfel la 13 numărul total de exemplare Veneno existente pe plan mondial (4 Lamborghini Veneno şi 9 Veneno Roadster). Şi culoarea este unicat, fiind numită Rosso Veneno.

Roadsterul devine astfel cel mai scump cabriolet de serie din lume, o maşină cu care Lamborghini îşi aniversează cum se cuvine cei 50 de ani de existenţă! Este şi printre cele mai rapide, căci aleargă până la 100 km/h în doar 2.9 secunde şi atinge o viteză maximă de 354 km/h. Aceasta se datorează şi greutăţii foarte mici a maşinii: 1.490 de kilograme, care includ un sistem de tracţiune integrală şi transmisia automată ISR. Inginerii italieni au reuşit această performanţă pentru că au utilizat fibră de carbon ranforsată cu răşini, sub presiune, procedeu tehnologic care permite realizarea părţilor componente ale caroseriei în doar câteva minute.

Cum maşina va rămâne o raritate, o puteţi admira  măcar în galeria foto!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide