Maşinile familiei Ponta | FOTO

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2016 Știri auto

 


Când vorbim despre averea pe patru roţi a lui Victor Ponta şi a Dacianei Sârbu, vedem că în ultimul an cei doi au fost destul de prolifici. Folosindu-se de declaraţiile de avere depuse de fostul premier în anii trecuţi, cei de la Digi24 au făcut un mic istoric auto al familiei Ponta.

Conform declaraţiei de avere despuse anul trecut, singura maşină a lui Victor Ponta şi a Dacianei a fost un Fiat 500 Abarth. Acesta intrase în posesia fostului premier după lichidarea patrimoniului cabinetului de avocatură „Ponta Victor Viorel”.

De asemenea, în declaraţie mai era specificată şi vânzarea unui Citroen DS4 pentru suna de 5.000 de euro. Tot în ultimul an mai este menţionată şi vânzarea a altor două maşini: una în iulie 2015 pentru suma de 20.000 de euro, iar cealaltă în aprilie 2016 cu 26.500 de euro.

Dacă la capitolul vânzări stau destul de bine, aflăm că şi la achiziţii Victor Ponta şi Daciana Sârbu stau la fel de bine. Cei doi au cumpărat un Mercedes din 2011, cu 22.788 de euro.

Diferenţe între numărul de maşini deţinute de cei doi

Cei de la Digi24 au aflat că în declaraţia de avere din 2015 a lui Victor Ponta, dar doar la rubrica datorii, apărea o datorie de 34.500 de euro către BCR Leasing. Nimic în zona maşinilor. Maşina cumpărată de la BCR Leasing este un Range Rover. Al Dacianei Sârbu. Maşină pe care Victor Ponta nu o trece în dreptul maşinilor deţinute, pe motiv că proprietarul e firma de leasing. În schimb, automobilul apare în declaraţia de avere depusă de Daciana Sârbu la Parlamentul European.

Lista maşinilor a mai crescut şi în 2009, când fostul premier a cumpărat de la colegul său de partid, Dan Şova, un Mitsubishi Lancer cu 33.000 de euro. Atunci Victor Ponta încheia un contract de sponsorizare cu cabinetul de avocatura „Şova şi asociaţii” pentru utilizarea maşinilor în competiţiile sportive. O revinde peste trei ani cu 18.000 de euro plus cedarea leasingului. 

Victor Ponta a mai deţinut de-a lungul timpului o Skoda 100 MB şi un VW Golf, însă prima maşină condusă în calitate de preşedinte de partid a fost un Volkswagen Phaeton.

Ca preşedinte PSD, Victor Ponta a mai folosit şi o Toyota Prius, în timp ce pentru deplasările la Guvern a avut la dispoziţie un Mercedes 400 hibrid, un Touareg şi un Duster.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide