Maşinile lui Gheorghiu-Dej: geamuri blindate, motoare puternice şi roţi de tren. FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor 18 apr. 2016 Știri auto

 


 

Fosta limuzină prezidenţială care a aparţinut lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a ajuns în posesia unei familii din Constanţa. Este vorba de un model ZIL 111 ce măsoară 5.8 metri lungime, care a fost achiziţionat din URSS în 1965, de administraţia prezidenţială a Republicii Populare Române.

Luxoasa maşină a stat ani buni parcată în curtea Centrului de Crimă Organizată şi Antidrog din Constanţa, iar în decursul timpului a fost uşor deteriorată, unul din geamuri fiind spart de un necunoscut cu mulţi ani în urmă, informează Atacdeconstanta.ro

(Imaginea are rol de ilustraţie)

La vremea când a fost lansat ZIL 111 dotările sale erau printre cele mai performante: cutie de viteze hidramată, banchete din piele, geamuri blindate, aer condiţionat, partea din faţă a maşinii era separată de bancheta din spate de un geam ce oferea izolare fonică. Limuzina mai era dotată cu un motor în 8 cilindri, cu o capacitate de 6.000 de cm3 ce oferea 300 de cp şi o viteză maximă de 180 km/h. În decursul timpului doar 16.000 de kilometri a apucat să acumuleze la bord. 

După moartea lui Gheorghiu-Dej succesorul său, Nicolea Ceauşescu, a folosit ZIL-ul în patru ocazii, noul dictator comandându-şi apoi din Germania un Mercedes Panzer.

Mai jos aveţi un clip video de prezentare a limuzinei ZIL 111.

Maşina cu roţi de tren a lui Gheorghiu-Dej 

Tot legat de o maşină pe care ar fi deţinut-o Gheorghiu-Dej internetul ne-a mai furnizat informaţia conform căreia dictatorul s-ar fi plimbat în cariera sa şi cu un Buick cu roţi de tren. Ziarelive.ro scria în 2012 că maşina urmează să intre în reparaţii capitale, iar apoi va fi expusă la Zlatna, în cadrul unui muzeu în aer liber. 

Sursă foto: Ziarelive.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide