Mercedes-Benz S-Class (W222), acum şi în variantă blindată. UPDATE

Autor: Andrei Ştirbu 14 aug. 2014 Știri auto

În două dintre etajele uzinei de la Sindelfingen – unde vârful de gamă Mercedes-Benz este asamblat – o echipă de domni se ocupă de manufacturarea variantelor blindate pentru câteva dintre modelele brandului, printre care se numără de acum şi actualul S-Class. (dacă te întrebi ce alte modele mai blindează Mercedes-Benz la cerere – este vorba despre E-Class, M-Class şi G-Class. Şi despre Pullman-ul generaţiei anterioare a lui S-Class. 

Şi noi ne-am plimbat (fără nicio frică) cu un S-Class – unul fără blindaj

S 600 L Guard (căci doar în această versiune de echipare este disponibil)  vine cu suficient blindaj pentru a rezista unui atac cu proiectile „de două ori mai rapide decât gloanţele trase dintr-un revolver”. Şi te protejează şi de şrapnelul grenadelor. Nu se ştie cantitatea totală a blindajului care înconjoară living-room-ul luxuriant, însă ne putem face o părere doar orientându-ne după faptul că parbrizul are zece centimetri grosime şi cântăreşte 135 de kilograme. Şi se vorbeşte şi de multe plăcuţe din oţel groase de cinci centimetri… 

Deşi butoanele astea nu controlează nişte rachete, tot arată ca într-un film din seria James Bond

Un S 600 L „standard” are sub capotă un motor V12 de 6,0 litri, cu 530 CP şi 830 Nm. Având în vedere sutele de kilogramele de blindaj anti-paranoia, este foarte probabil ca cifrele de performanţă să mai crească un pic în cazul lui S 600 L Guard. Dar nu la fel de mult ca preţul – conform unor surse neoficiale, pentru metamorfozarea noului S-Class sunt necesari circa 200.000 €. Pe aceştia trebuie să-i adaugi sumei de 173.426 € – de la cât pleacă un S 600 L în România.

sursa: mercedes-benz-passion.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide