Mercedes Unimog U 423 – supercamionul care poate circula şi pe calea ferată – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 aug. 2016 Știri auto

 


Mercedes-Benz Unimog este o maşină versatilă care poate fi pusă la tot felul de munci, de la stingerea incendiilor de pădure, la întreţinerea drumurilor. Dacă toate astea nu erau suficiante, acum aflăm că Mercedes a creat o versiune şi pentru transportul feroviar, scrie Motor1.com. Maşina a fost prezentată la InnnoTrans, o expoziţie dedicată domeniul feroviar, care se ţine în Germania. 

Mercedes a vândut versiuni feroviare ale modelului Unimog şi înainte, dar U 423 vine cu unele actualizări. Acesta poate fi exportat în China şi Rusia, şi este dotat cu un sistem de detectare şi stingere a incendiilor, astfel încât poate fi utilizat în tunelurile feroviare. 

FOTO

Unimog are boghiuri retractabile hidraulic care să-l ghideze de-a lungul liniilor de cale ferată. Cei de la Mercedes spun că şoferul poate conduce pur şi simplu camionul până la o trecere de cale ferată, iar când acesta se află în poziţia potrivită poate fi coborat angrenajul în doar câteva minute, iar apoi poate circula pe şine.

Vehiculul este destinat pentru o varietate de utilizări feroviare, inclusiv operaţiuni de întreţinere şi inspecţie, dar, de asemenea, şi pentru remorcarea sau manevarea vagoanelor.

Motorul masiv diesel de 5.1 litri livrează 231 de cai putere, un cuplu de 900 nm, oferind o viteză maximă de 50 km / h. Cei de la Mercedes spun că Unimog poate tracta, în total, vagoane de până în 1.000 de tone, punerea în mişcare făcându-se cu pneurile sale din cauciuc.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide