Nissan DeltaWing este pregătit pentru Le Mans 2012

Autor: Laurenţiu Florescu 13 iun. 2012 Știri auto

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este de departea cea mai cunoscută competiţie automobilistică din lume. Nissan va veni în acest an cu conceptul DeltaWing, o maşină cu un design inovativ, despre care producătorul nipon spune că va revoluţiona motorsportul.

DeltaWing nu va participa propriu-zis în competiţie, conceptul japonez fiind doar un invitat al celebrei competiţii. Nissan susţine că modelul lor consmă cu 50% mai puţin carburant şi uzează de două ori mai puţin cauciucurile. Aceste avantaje vin din forma caroseriei de fibră de carbon, asemănătoare unei săgeţi. Paul Willcox, vicepreşedintele Nissan Europa susţine că DeltaWing este declarat câştigător chiar înainte de a participa. Willcox este ferm convins că prototipul japonez va face o figură frumoasă în Franţa şi va influenţa pe viitor competiţiile automobilistice.

Un alt model prezentat de Nissan va fi sportivul Juke Nismo. Crossover-ul este echipat cu acelaşi propulsor turbo de 1,6 litri ca şi DeltaWing. Din păcate nu ştim performanţele motorului, dar dacă luăm în considerare suspensia sport pregătită de Nismo şi direcţia mai rapidă, ne dă seama că Juke Nismo va fi un model extrem de sportiv. Acest lucru se vede chiar de la exterior. Crossover-ul japonez este echipat cu un kit aerodinamic cu un aspect agresiv, iar tema coloristică este derivată din motorsport. La interior găsim numeroase elemente racing, care vor accentua tema sportivă a crossover-ului.

În continuare puteţi viziona un material video de prezentare a prototipului Nissan DeltaWing.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide