Noi dezvăluiri în Dieselgate: Un şef VW explică de ce declanşarea scandalului era doar o problemă de timp

Autor: Vlad MIRONESCU 08 oct. 2015 Știri auto
Noi dezvăluiri în Dieselgate: Un şef VW explică de ce declanşarea scandalului era doar o problemă de timp

Şeful Volkswagen SUA a recunoscut că a aflat pentru prima dată de softul mincinos aplicat autovehiculelor în 2014.

Mihael Horn a spus în faţa Camerei Reprezentanţilor din SUA că prima dată când a auzit despre problemă a fost în primăvara anului trecut.

Incredibil, dar adevărat. Bucureştiul are sistem hi-tech de măsurare a traficului, însă există o problemă care îl face complet inutil

 

„Am fost informat că EPA (Agenţia de Protecţia a Mediului din SUA) penalizează depăşirea limitelor de emisii şi că pot fi efectuate teste care să verifice existenţa unor eventuale dispozitive menite să înşele rezultatul. Totodată, am fost informat că inginerii VW vor lucra alături de agenţiile guvernamentale pentru rezolvarea problemei”, a declarat Horn.

DIESELGATE. Ai Skoda, Seat, Audi sau VW? Află aici dacă ai instalat software-ul cu probleme

 

Acesta a adăugat că în cursul anului 2014 a fost anunţat că a fusese găsită o rezolvare care să aducă maşinile în limitele normale.

Horn a mai declarat că abia în septembrie 2015 Volkswagen a anunţat EPA despre softul instalat, declanşând scandalul Dieselgate.

ROVINIETE. Lista completă a punctelor fixe de verificare. Preţuri, amenzi, dar şi DETALIUL CARE TE POATE SCĂPA DE AMENDĂ

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide