Noile sisteme Volvo de siguranţă par a fi dintr-un GTA 5 întors pe dos. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 05 dec. 2014 Știri auto

Cei mai leneşi dintre noi şi-ar dori ca maşinile lor din GTA 5 să facă treaba murdară cu victimele potenţiale întâlnite pe drum, fără să se mai agite prea tare în a le vâna. Aşadar, o maşină capabilă să detecteze din timp potenţialele ţinte şi să le urmărească în timp real – chiar ţinte multiple – ar fi foarte tare, nu? Chiar şi cei care nu joacă GTA 5 au visat măcar o dată să-şi folosească maşina drept armă, dar din fericire ceva i-a oprit la timp (nervii în trafic se descarcă altfel, nu ca în jocurile video, OK?).

Ei bine, revenind un pic la lumea reală (şi normală, am spune noi), cei de la Volvo ne arată cât de multe ştie să facă noua versiune a sistemului lor avansat de siguranţă numit City Safety Assist, prezent pe noul Volvo XC90. Pe scurt, ştie să detecteze ţinte multiple, indiferent că se deplasează în direcţia de mers a maşinii, că traversează strada sau că vin din direcţia opusă, indiferent că sunt pe trotuar sau pe carosabil şi indiferent de forma acestora: de la pietoni la maşini şi de la biciclişti la animale, nimic nu-i scapă!

Animalele nu sunt arătate în clipul video de mai jos, dar ne mulţumim cu bicicliştii

Atâta doar că sistemul protejează „ţintele”, acţionând la timp frânele – de multe ori, cele 0.5-0.8 secunde de reacţie mai rapidă a maşinii duc la evitarea completă a unui accident neplăcut sau chiar tragic. Sistemul este de-a dreptul impresionant, după cum puteţi vedea în clipul video de mai jos:

Suntem din ce în ce mai aproape de maşina autonomă. Deocamdată însă, suntem doar avertizaţi la timp şi, dacă nu intervenim, maşina ia măsuri în locul nostru. Nici nu vrem să ne închipuim ce tehnologii va avea următoarea generaţie de Volvo XC90, dacă cea abia lansată ştie să facă atât de multe lucruri!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide