O echipă românească va participa la raliul caritabil Amsterdam-Dakar 2013

Autor: Iulian Dnistran 27 sept. 2013 Știri auto

După Paramongols, RoadManians, Dacioţi până-n Mongolia, FireFairies şi Mongolification, o nouă echipă românească pleacă la drum în încercarea de a face lumea un loc mai bun.

Alexia Ion şi Mihai Tuhari sunt primii români din istorie care participă la raliul umanitar Amsterdam-Dakar Challenge, iar maşina care le va fi tovarăş de drum preţ de 10.000 de kilometri e un Opel Astra Caravan din prima generaţie, construit în 1997, care a adunat până acum 128.000 km la bord.

BADmobilul, înainte şi după transformare

Cei doi tineri formează echipa BAD Rally Team (Bucureşti-Amsterdam-Dakar) şi vor pleca la drum din Bucureşti în 28 octombrie, după care se vor alinia la punctul de start al raliului, în Amsterdam, în 2 noiembrie 2013. Românii vor străbate 13 ţări întinse pe două continente, pentru ca la sfârşitul periplului lor de 30 de zile să doneze maşina către organizaţia Challenge For Charity Foundation (CFCF). Această fundaţie încearcă să îmbunătăţească situaţia educaţiei şi a sănătăţii generale din Africa, fără a uita de drepturile femeilor sau de susţinerea libertăţii de exprimare.

Mihai Tuhari lucrează ca web developer de aproape zece ani, iar Alexia Ion este studentă la Comunicare şi are o mare pasiune pentru fotografie şi design grafic.

Traseul cuplului român

„Am ales calea dificilă pentru o donaţie, ar spune unii”, explică Alexia şi Mihai alegerea lor. „Noi spunem că pentru o astfel de cauză avem nevoie să simţim că ne zbatem, că muncim, că trăim cele 30 de zile la intensitatea de care suntem în stare. Vom simţi pe pielea noastră cum e să nu ai aer condiţionat când mergi prin deşert şi cum e să dormi din când în când la cort pentru ca a doua zi să o luăm de la capăt. Cel mai probabil ne vom sătura şi de mesele copioase cu supă la plic, conserve şi covrigei. Toate astea completează perfect tabloul zonei de câmp minat (între Sahara de Vest şi Mauritania) şi boli dintre cele mai exotice. Pentru ca la final, când oprim motorul, în sfârşit vom şti pentru ce am făcut-o.”, mai spun cei doi.

Alexia şi Mihai alături de BADmobil – un Opel Astra Caravan din 1997

Dacă vrei să îi susţii pe cei doi români, o poţi face printr-o donaţie sau prin cumpărarea unor articole precum tricouri sau creioane, direct de pe site-ul lor.

Noi le urăm succes şi sperăm să ajungă cu bine la destinaţie!

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide