Oameni şi maşini: Jordan Melville şi al său Saab 900 SPG

Autor: Iulian Dnistran 22 oct. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Jordan Melville şi al său Saab 900 SPG

Saab 99 Turbo a fost prima maşină produsă de Saab care a reuşit să suscite interesul întregii lumi auto. Apoi a venit Saab 900 Turbo, un model care a ajuns să fie cunoscut în lumea întreagă drept cea mai reuşită maşină a suedezilor din toate timpurile.

În 1984, Saab a vrut să ofere ceva şi mai special decât un Saab 900 Turbo, aşa că a creat varianta Aero sau, în cazul modelelor destinate pieţei americane, SPG (Special Performance Group). Saab 900 SPG a fost prezentat pentru prima dată cu un motor cu 16 supape de 162 CP, ceea ce nu pare foarte mult acum, însă acum 30 de ani trebuie să fi fost o experienţă destul de plăcută, mai ales că este vorba doar despre o maşină personală.

Clipul video de mai jos, realizat de Petrolicious, îl pune în prim-plan pe Jordan Melville şi al său Saab 900 SPG din 1989, despre care spune că nu a realizat peste ce a dat atunci când a cumpărat maşina.

În numărul din noiembrie al revistei ProMotor puteţi citi mai multe despre istoria zbuciumată a constructorului auto ce poartă numele Saab.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide