Parlamentarilor ”li s-a pus pata” pe radare. VIDEO

Autor: Marius Vișan 28 mart. 2016 Știri auto
Parlamentarilor ”li s-a pus pata” pe radare. VIDEO

 


Parlamentarii intenţionează să modifice Codul Rutier pe motiv că politiştii de la Rutieră stau ascunşi când monitorizează traficul, şi propun ca vitezomanii să fie amendaţi doar dacă în prealabil au fost avertizaţi că în zonă sunt radare, informează Digi24.ro.

Ciprian Nica, deputat social-democrat, este nemulţumit că poliţiştii nu aplică un sistem asemănător cu cel din  Occident, şi ies ”la vânat” şoferi pentru a-şi face normele de amenzi.

„Io cu ochii mei am văzut cum stau ascunşi după camioane şi stau la pândă ca la drumul mare, haiducie să prindă oamenii. Întotdeauna se pune radarul şi pistolul numai pe drumurile drepte, unde poţi să iei un pic viteză mai mare sau când eşti în pantă, când laşi maşina să meargă singură şi oricum depăşeşte viteza”, a declarat pentru Digi24.ro deputatul PSD. 



De asemenea, pe lângă problema radarelor aleşii vor să reducă şi amenzile de circulaţie, acestea fiind considerate prea mari. 

 „Sunt prea mari faţă de salariile românilor. Nu poţi dacă salariul creşte la douăzeci de milioane de lei să dai zece milioane amendă, nu există niciunde în lumea asta aşa ceva”, a declarat pentru Digi24.ro Cătălin Rădulescu, un alt deputat social democrat. 

Conform legilor actuale, amenzile de circulaţie pentru persoane fizice sunt între 210 şi 2.100 lei, dar acestea se modifică de fiecare dată când salariul minim creşte.  


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide