Patru stele EuroNCAP pentru Dacia Sandero

Autor: Adrian Mihălţianu 29 mai 2013 Știri auto
Patru stele EuroNCAP pentru Dacia Sandero

Modelul testat a fost echipat cu propulsorul de 1,2 litri şi 75 CP. Rezultatul este unul îmbucurător fiind pentru prima oară în istoria mărcii când un model primeşte patru stele EuroNCAP. Concluziile testului făcut de EuroNCAP sunt următoarele:

Gradul de protecţie al adulţilor în cazul unui impact frontal este bun, iar habitaclul rămâne stabil. Datelor rezultate în urma împactului frontal au arătat că maşina oferă protecţie bună la nivelul genunchilor şi al femurului, indiferent de poziţia ocupanţilor. La impactul din lateral s-a dovedit că maşina oferă un nivel de securitate „adecvat”în ceea ce priveşte pieptul ocupanţilor, iar pentru alte zone ale corpului, indicativul este bun. Aşadar, per total, maşina a înregistrat un punctaj de 29 puncte, ceea ce înseamnă un procentaj de 80%.

La nivelul siguranţei pasive, maşina a contorizat un punctaj de 5 puncte ceea ce înseamnă un procentaj de 55%. Scorul a fost „tras în jos” din cauza lipsei airbag-urilor destinate pasagerilor de pe banchetă şi a fost „propulsat” de existanţa ESP-ului.

EuroNCAP a mai testat şi Renault Captur care a primit cinci stele, iar Chevrolet Trax a obţinut tot cinci stele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide