Programul Prima Maşină: ce valoare are avansul şi cât garantează statul

Autor: Iulian Dnistran 03 nov. 2014 Știri auto
Programul Prima Maşină: ce valoare are avansul şi cât garantează statul

Persoanele care vor să facă un credit pentru a-şi cumpăra o maşină nouă prin programul guvernamental Prima Maşină vor trebui să plătească un avans de cel puţin 5%, în funcţie de vârsta cumpărătorului, scrie Mediafax.

Mai exact, cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani (inclusiv) trebuie să dea un avans de minimum 5%, iar statul va garanta 50% din finanţarea acordată. În acelaşi timp, persoanele care au peste 36 de ani (inclusiv) trebuie să dea un avans de minimum 10%, iar statul va garanta 40% din credit. La toate acestea se adaugă taxele şi comisioanele bancare obişnuite.

Pentru a beneficia de garanţia acordată de stat, persoanele fizice trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, între care: să facă dovada că autoturismul care va fi cumpărat este nou, este produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului Euro 5, este cumpărat de la o firmă care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte suma de 50.000 lei fără TVA.

Citeşte şi: 14 maşini noi numai bune pentru Prima Maşină

De asemenea, cumpărătorul se obligă să asigure autoturismul printr-o poliţă Full Casco fără franşiză, care va acoperi cel puţin riscurile totale şi parţiale de furt şi daună, şi să nu înstrăineze maşina pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

Mai multe detalii pe mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide