Record de autonomie pentru maşini electrice: 1.300 km cu o singură încărcare!

Autor: Oraan Mărculescu 29 nov. 2013 Știri auto
Record de autonomie pentru maşini electrice: 1.300 km cu o singură încărcare!

Până acum, recordul de autonomie cu o maşină electrică era oficial de 1.003,2 km, performanţa fiind realizată tot de nişte japonezi, dar cu un vehicul special conceput pentru această probă.

Acum, o echipă formată din patru japonezi, condusă de Kenjiro Shinozuka (primul japonez care a câştigat Raliul Dakar, în 1997), a reuşit o performanţă şi mai bună: 1.300 km cu o singură încărcare.

Maşina pe care au folosit-o este un model Suzuki Every, un monovolum cu un gabarit foarte redus, din categoria ”kei car”, dar care a fost pregătit tehnic pentru această provocare prin montarea mai multor baterii, astfel încât să nu necesite oprirea pentru realimentare.

Totuşi, dat fiind că vorbim de un monovolum, maşinuţa a oferit loc suficient pentru cei patru şoferi, care au condus în schimburi, atât ziua, cât şi noaptea, pe un traseu închis din localitatea Ogata.

Un alt aspect care a ajutat la obţinerea acestei autonomii extraordinare ţine şi de stlul de condus: viteza medie înregistrată de echipa de japonezi a fost de numai 30 km/h, ceea ce a asigurat un consum redus de energie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide