Record mondial la săritura cu camionul – peste un monopost F1

Autor: Andrei Ştirbu 23 nov. 2014 Știri auto

Mike Ryan tocmai a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă săritură făcută cu un camion cu tot cu trailer. Oh, şi faptul că în acelaşi timp (adică în timpul săriturii) i-a mai trecut şi o maşină de Formula 1 pe sub camion este un bonus, pentru că – deh! – un camion zburând prin aer, cu trailer cu tot, nu?

Camionul – aici, cu tot cu trailer ŞI cu rampă

Ca să înţelegi mai uşor situaţia, o să-ţi explicăm cine este Mike Ryan. Domnul Ryan câştigătorul Pikes Peak de care probabil că nu ai auzit, căci el nu conduce un mutant, de dimensiuni compacte, cu o mie de cai, ci un camion de dimensiuni impresionante… şi multe sute de cai. Şi atunci când nu concurează în competiţii, face drifturi cu camionul, apoi face un fel de Gymkhama cu camionul, apoi ia un camion de carieră de 200 de tone şi face drifturi cu el. Atât de cool este Mike Ryan.

Nu, nici noi nu înţelegem cum de nu a făcut drifturi şi cu acest camion…

Acum probabil că ţi-e mai uşor să accepţi faptul că dragostea lui Mike Ryan pentru camioane este suficient de mare încât să fie trecută în Cartea Recordurilor pentru o săritură de 25 de metri lungime, nu? Cât despre monopostul care şi-a riscat integritatea în timp ce Ryan le arăta degetul mijlociu legilor fizicii, acela a fost modul echipei de Formula 1 Lotus de a-şi arăta loialitatea faţă de partenerii lor de la EMC Corporation. Pentru că a-ţi pune la bătaie un monopost într-o situaţie din asta nu poate arăta decât încredere în partereneri, nu? 

via Sports Business

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide