Un celebru producător de maşini electrice ar putea deschide o fabrică în România VIDEO

Autor: Marius Vișan 27 apr. 2016 Știri auto
Un celebru producător de maşini electrice ar putea deschide o fabrică în România VIDEO

 


Costin Borc, ministrul Economiei, a anunţat că România negociază cu un producător de maşini electrice deschiderea unei fabrici la noi în ţară, informează HotNew.ro. Tot ministrul sugerează că producătorul ar putea fi chiar Tesla, dar discuţiile fiind abia la început nu a vrut să confirme informaţia. 

Discuţia despre posibilitatea deschiderii unei fabrici de maşini electrice a pornit de la programul Rabla Plus, program ce favorizează achiziţionarea de maşini electrice, cît şi crearea infrastructurii de alimentare. 

Când reporterul l-a întrebat pe domnul ministru despre ce companie este vorba acesta a spus: ”Mai lipsea să mă întrebaţi dacă e o companie al carei nume începe cu „T” şi se termină cu „esla”. S-ar putea. S-ar putea.”

În prezent Olanda găzduieşte singura fabrică europeană a americanilor de la Tesla. Acolo se asamblează proximativ 450 de maşini electrice pe săptămână. 

Tesla Model 3 este cel mai nouă versiune lansată de americani. La doar câteva ore de la lansarea care a avut loc la începutul lunii aprilie, Model 3 înregistrase 115.000 de precomenzi.

Tesla Model 3 are o autonomie de minim 350 de kilometri, însă Musk a promis că va încerca să o îmbunătăţească până când vor începe livrările. Preţul pentru Tesla Model 3 va începe de la 35.000 de dolari. Producţia va începe spre sfârşitul anului viitor şi primele livrări vor avea loc în 2018. Având în vedere că precomanda se face cu o sumă de 1000 de dolari, Tesla are deja un capital substanţial asigurat pentru Model 3. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide