Un italian vrea să stabilească un record mondial de viteză pe Transfăgărăşan

Autor: Iulian Dnistran 31 iul. 2015 Știri auto

Un italian, pe numele său Fabio Barone, va încerca să stabilească un record mondial de viteză pe o secţiune de 13 km a binecunoscutului Transfăgărăşan, la volanul unui Ferrari 458 Italia.

Potrivit Radio România Actualităţi, tentativa de record a italianului va avea loc în 3 august 2015, pe porţiunea cuprinsă între Cascada Bâlea şi tunel. „Este un proiect la care lucrăm de un an. Am descoperit că pe Transfăgărăşan nu s-a înregistrat nici un record mondial de viteză şi deci am luat această decizie pentru a ajunge în Cartea Recordurilor”, a declarat Barone pentru postul român de radio.

Fabio Barone. Foto: Facebook

Pentru a pune lucrurile în mişcare, italienii au colaborat cu Biroul de Turism al României din Roma. „Este o iniţiativă extrem de importantă pentru promovarea destinaţiei şi mi-a plăcut foarte mult ideea de a pune în aceeaşi propoziţie România şi această marcă faimoasă de maşini”, a spus Ioana Podosu, directoarea biroului de turism din Roma.

Conform Automarket, segmentul de drum folosit pentru tentativa de record va fi închis circulaţiei publice în 3 august.

Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai frumoase şi cunoscute drumuri de pe mapamond, fiind descris de fosta echipă Top Gear ca fiind „cel mai bun drum pentru condus din lume”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide