Versus superfranţuzesc: Renault Mégane RS 275 Trophy / Peugeot 308 GTi

Autor: Andrei Ştirbu 23 sept. 2015 Știri auto
Versus superfranţuzesc: Renault Mégane RS 275 Trophy / Peugeot 308 GTi

Renault Mégane RS şi-a demonstrat abilităţile de-a lungul timpului, iar evoluţia de succes i s-a confirmat odată cu stabilirea recordului de cea mai rapidă maşină de serie, cu tracţiune faţă, de pe Nürburgring. Şi i s-a reconfirmat odată cu restabilirea acestui record, după ce Seat León Cupra 280 i-a dat ceva de furcă.  

Altfel, din partea noastă Mégane RS are numai cuvinte de laudă – un hot hatch cu motor turbo, de 2,0 litri, care livrează în cel mai eficient mod posibil 275 de cai-putere şi 360 de Newtoni-metru şi care nu cere nici 30.000 € ni se pare o afacere bună de tot. Însă există şi alţi peşti în lacul acesta, al hot hatchurilor, de luat în considerare.

Unul dintre ei este de origine tot franţuzească, un hatchback care şi-a amintit după 13 ani că şi el a fost hot la un moment dat. Vorbim despre Peugeot 308 GTi, al cărui motor turbo I4 de 1,6 litri livrează până la 270 de cai-putere şi 330 de Newtoni-metru. 

În cazul în care te întrebai care din cele două este mai rapid la sprint, o să afli în clipul de mai jos, făcut de nişte oameni care şi-au pus aceeaşi întrebare, se pare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide