VIDEO: Cum se descurcă Tesla Model S pe Nurburgring

Autor: Iulian Dnistran 09 iul. 2014 Știri auto

Tesla Model S a luat prin surprindere lumea auto şi pe oamenii care încearcă să dicteze direcţia industriei. În prima fază, pasionaţii de maşini ecologice s-au îndrăgostit de ecologia modelului american, iar apoi a venit vremea industriei şi a presei să rămână cu gurile căscate, după ce Elon Musk, fondatorul companiei Tesla Motors, a deschis reţeaua de încărcare Supercharger, dar şi după ce a anunţat că brevetele companiei pe care o conduce vor fi puse la dispoziţia oricui, gratuit.

Iar acum a venit vremea să îi impresioneze şi pe cei care spun că o maşină electrică nu poate ţine piept – din punctul de vedere al performanţelor dinamice – unei maşini sport pe benzină.

Arată bine, e foarte practică, merge repede şi nu consumă deloc benzină sau motorină

Potrivit Jalopnik, o Tesla Model S de serie a ajuns pe legendarul circuit german Nürburgring, unde a reuşit să parcurgă cei 19,1 km ai porţiunii „bridge to gantry” în aproximativ zece minute, cu ajutorul pilotului Robb Holland la volan. Un timp respectabil, dar care ar fi fost mult mai bun dacă electronica maşinii nu ar fi limitat puterea maximă după aproximativ trei minute de condus la limită – probabil pentru a proteja bateriile.

Potrivit pilotului, dacă maşina nu ar fi intrat în modul de protecţie a bateriilor, timpul final ar fi fost undeva la nouă minute, ceea ce ar fi pus modelul american pe acelaşi teritoriu cu maşini ca Volkswagen Scirocco GTI, Mazda3 MPS, Renault Clio Williams şi Ford Focus ST.

Da, e linişte înăuntru. Foarte linişte

Totodată, atunci când nu are un pilot de curse la volan, o Tesla Model S P85 (adică în versiune de mijloc, cu 270 kW şi 440 Nm) parcurge vestitul Nürburgring în aproximativ 11 minute şi 30 de secunde, după cum a demonstrat-o norvegianul Bjørn Nyland în videoclipul de mai jos.

Tu ce crezi: va reuşi Tesla să se impună în industria dominată de devoratorii de petrol?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide