VIDEO. Taxa de poluare va fi returnată integral de stat

Autor: Marius Vișan 17 mart. 2016 Știri auto
VIDEO. Taxa de poluare va fi returnată integral de stat

 


Conform unei Ordonanţe publicate în Monitorul Oficial, şoferii care au achitat taxa de poluare între anii 2007 – 2013, işi vor primi banii înapoi de la stat, informează StirileProTV.ro. Partea bună este că taxa va fi restituită după depunerea la ANAF a unor cereri de restituire, însă partea proastă este că banii vor fi recuperaţi abia în cinci ani.

Pentru a depune cererea trebuie să vă prezentaţi la ANAF cu buletinul, chitanţa sau ordinul de plata a taxei şi actele maşinii. Cererile vor fi analizate şi soluţionate în 45 de zile, iar banii vor fi primiţi eşalonat pe o perioadă de cinci ani.

O altă inconvenienţă este că autorităţile nu au publicat normele de aplicare ale Ordonanţei, iar un aspect important al acesteia este că trebuie să lamurească cine are dreptul să ceară restituirea taxei de poluare: primul proprietar, cel care a înmatriculat maşina, sau actualul proprietar, cel care a cumparat-o?

Restituirea taxei de poluare pe cale administrativa apare în condiţiile în care statul roman a pierdut numeroase procese intentate de şoferi, aşa că autorităţile au simţit cumva nevoia să reglementeze această problemă.

Mai multe informaţii puteţi afla din materialul celor de la StirileProTv.ro.
 


 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide