Bentley Continental GT Speed Convertible a fost dezvăluit

Autor: Iulian Dnistran 03 ian. 2013 Prezentări

Bentley Continental GT Speed Convertible, fratele decapotabil al modelului Continental GT Speed coupe, a fost dezvăluit înainte de premiera mondială care va avea loc la Salonul Auto Detroit 2013.

Noua decapotabilă are acelaşi motor ca modelul cu acoperiş fix, adică un W12 de 6,0 litri cu două turbocompresoare care dezvoltă 616 CP la 6.000 rpm şi 800 Nm între 2.000 şi 5.000 rpm.

Propulsorul cu 12 cilindri de sub capota lui Continental GT Speed Convertible îi permite să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în 4,4 secunde şi să ajungă până la o viteză maximă de 325 km/h. Asta înseamnă că are nevoie de 0,1 secunde în plus faţă de varianta coupe pentru a accelera de la zero până la 100 km/h şi mai înseamnă că viteza maximă este cu 5 km/h mai mică decât a variantei cu acoperiş fix. Chiar şi aşa, cei de la Bentley spun că noul Continental GT Speed Convertible este cea mai rapidă decapotabilă cu patru locuri din lume.

Transferul puterii către toate cele patru roţi este asigurat de o cutie de viteze automată cu opt trepte ZF „Quickshift”, aceeaşi ca în GT Speed coupe.

În interior, „cea mai rapidă decapotabilă din lume” are parte de tapiţerie din piele şi un sistem multimedia cu o capacitate de stocare de 15 GB. Pe lista de opţionale vor fi disponibile un sistem de navigaţie cu imagini din satelit şi starea traficului în timp real, un sistem audio Naim, finisaje din fibră de carbon sau lemn şi frâne ceramice.

Reprezentanţii companiei auto britanice spun că noul Continental GT Speed Convertible este o maşină care poate fi folosită în toate cele 365 de zile ale anului, chiar dacă este o decapotabilă, pentru că acoperişul din material textil are patru straturi şi rezistă chiar şi la ploi musonice.

Bentley Continental GT Speed Convertible va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit 2013, care se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide