Noul BMW X4: informaţii şi imagini oficiale cu fratele mai mic al lui BMW X6

Autor: Iulian Dnistran 06 mart. 2014 Prezentări

Noul BMW X4, prefigurat de conceptul cu acelaşi nume prezentat în aprilie 2013, a fost dezvăluit de oficialii mărcii germane şi va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto New York 2014 din aprilie.

Nemţii descriu noul X4 ca fiind un Sports Activity Coupe (SAC) şi spun despre el că are o prezenţă inconfundabilă pe şosea, la fel ca fratele său mai mare X6.

Bazat pe SUV-ul compact BMW X3, noul BMW X4 are o formă ceva mai sportivă şi promite un comportament rutier ceva mai apropiat de cel al unui coupe veritabil. În acest sens, spun cei de la BMW, caroseria noului X4 stă mai jos cu 37 mm decât la X3, iar şoferul şi pasagerul din dreapta-faţă au o poziţie mai joasă cu 20 mm decât în X3.

Mai ţineţi minte ce spunea lumea despre X6? Se pare că cei de la BMW sunt destul de încăpăţânaţi

În interior nu există noutăţi prea mari, fiindcă aproape toate elementele sunt preluate de la X3, cu excepţia banchetei din spate, care oferă o susţinere laterală mai bună pentru doi dintre pasageri, ceea ce înseamnă că ghinionistul care se va pricopsi cu locul din mijloc va avea parte de o călătorie destul de nefericită.

Portbagajul are o capacitate de încărcare de 500 de litri, cu posibilitatea de extindere la 1.400 de litri prin rabatarea banchetei din spate, care vine în standard în format 40:20:40. Tot în echipare standard vine şi uşa hayonului acţionată electric.

Aşa arată 500 de litri

În Europa, noul BMW X4 va fi disponibil cu o selecţie de şase propulsoare, dintre care trei pe benzină – xDrive20i (2,0 litri turbo, 184 CP), xDrive28i (2,0 litri turbo, 245 CP0), xDrive35i (3,0 litri turbo, 306 CP) – şi trei diesel – xDrive20d (2,0 litri, 190 CP), xDrive30d (3,0 litri, 258 CP), xDrive35d (3,0 litri, 313 CP).

Toate variantele primesc sistemul de tracţiune integrală xDrive, care vine la pachet şi cu sistemul Performance Control. În esenţă, Performance Control se foloseşte de sistemul dinamic de control al stabilităţii (DSC) pentru a direcţiona puterea motorului către roţile din exteriorul virajului, îmbunătăţind astfel tracţiunea.

Ăsta e tot off-roadul pe care o să-l poţi face cu un X4

Cei care vor să îşi personalizeze SUV-ul-cu-aspect-de-coupe-sau-ce-o-fi-el au la dispoziţie pachetele M Sport şi xLine, care oferă jante de 19 sau 20 de inci şi diferite elemente stilistice indisponibile în echiparea standard.

Noul BMW X4 va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto New York 2014 şi va ajunge la reprezentanţele BMW din Europa până la sfârşitul primăverii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide