Noul Subaru Outback: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 18 apr. 2014 Prezentări

A cincea generaţie Subaru Outback a fost dezvăluită în premieră mondială pe tărâm american, în cadrul Salonului Auto New York 2014.

Noutăţile aduse breakului japonez se remarcă la capitolul design exterior, unde se poate observa influenţa adusă de conceptul WRX, mai ales în zona farurilor.

Totodată, noul Outback e mai lung decât predecesorul său cu aproximativ 1,5 cm şi mai lat cu 1,8 cm, în vreme ce stâlpii parbrizului au fost mutaţi mai în faţă şi au fost aşezaţi într-un alt unghi, cu scopul de a îmbunătăţi vizibilitatea. Şi, pentru că este un Subaru, noul Outback reuşeşte, cu o gardă la sol de 22 cm şi un sistem de tracţiune integrală permanentă, să facă de ruşine multe aşa-zise SUV-uri.

Este, dacă vrei, un fel de Impreza break

În acelaşi timp, breakul japonez s-ar putea să se facă şi el de ruşine, fiindcă singura opţiune de transmisie este o cutie automată CVT, cuplată fie la un motor pe benzină de 2,5 litri cu 175 CP, fie la un propulsor de 3,6 litri cu 256 CP, tot pe benzină. Sigur, există un mod manual cu şase trepte de viteză, însă sunt destul de sigur că noul Outback nu va fi unul dintre cele mai sportive breakuri de pe piaţă, preferând să ofere confort şi siguranţă în schimb.

În interior, familista japoneză este cât se poate de clasică, în stilul caracteristic Subaru. Altfel spus, există un ecran color pentru sistemul infotainment de pe consola centrală şi două cadrane de bord clasice despărţite de un alt ecran color. În ceea ce priveşte tehnologia, a cincea generaţie Outback primeşte o nouă cameră video stereo care duce la îmbunătăţirea sistemului de frânare automată în caz de accident şi a cruise controlului adaptiv. Totodată, există opţiunea instalării unui sistem care avertizează şoferul de prezenţa unei maşini în unghiul mort al oglinzilor retrovizoare.

Pentru o maşină din 2014, interiorul arată ca şi cum ar fi venit direct din 2000

Noul Subaru Outback a fost prezentat, în varianta pentru Statele Unite ale Americii, la Salonul Auto New York 2014. În Europa, noul break japonez ar trebuie să ajungă în perioada următoare fără prea multe schimbări stilistice.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide