Porsche Cayenne Turbo S facelift – mai multă putere şi viteză

Autor: Iulian Dnistran 13 ian. 2015 Prezentări

După faceliftul primit în vara lui 2014, a doua generaţie a SUV-ului german Porsche Cayenne are, din nou, versiunea de top Turbo S. Lansarea lui Porsche Cayenne Turbo S facelift s-a desfăşurat pe tărâm american, la Salonul Auto Detroit 2015, lângă premiere ca noul Ford GT şi noua Acura NSX.

Sub capotă, SUV-ul german are o variantă îmbunătăţită a V8-ului biturbo de 4,8 litri regăsit la varianta dinainte de facelift, doar că acum dezvoltă 570 CP şi 800 Nm – cu 20 CP şi 50 Nm mai mult decât înainte. Cu atâta putere, marele Cayenne Turbo S poate să accelereze de la zero până la 100 km/h în 4,1 secunde şi să atingă o viteză maximă de 284 km/h, ajutat de sistemul de tracţiune integrală.

De fapt, cei de la Porsche au anunţat, odată cu lansarea, că noul Turbo S a parcurs faimosul circuit german Nurburgring în şapte minute şi 59 de secunde (7:59,74) – cu 14 secunde mai repede decât fostul deţinător al recordului la capitolul SUV-uri sportive, Range Rover Sport SVR.

Potrivit germanilor, răspunsul motorului la apăsările pedalei de acceleraţie a fost îmbunătăţit datorită integrării celor două turbocompresoare în galeriile de evacuare, ceea îmbunătăţeşte şi calitatea aprinderii.

Piele, piele şi iar piele

Printre dotările standard se numără frânele ceramice Porsche Composite Ceramic Brakes (PCCB), sistemul dinamic de stabilizare a şasiului (PDCC), precum şi sistemul Torque Vectoring Plus (PTV Plus), care frânează roţile individual pentru a îmbunătăţi dinamica în viraje.

Pe lista de opţiuni se află un sistem de evacuare sport şi un sistem audio care poate să transmită în habitaclu sunetul V8-ului de sub capotă.

În Germania, preţul pentru Porsche Cayenne Turbo S facelift începe de la puţin sub 167.000 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide