Volvo S60 Cross Country e o berlină crossover premium

Autor: Iulian Dnistran 08 ian. 2015 Prezentări

Acesta e noul Volvo S60 Cross Country, prima berlină crossover premium din istorie, după cum ne spun oficialii firmei suedeze (care e controlată de o firmă chineză). Este, cu alte cuvinte, varianta sedan a breakului V60 Cross Country.

De fapt şi de drept, compania nordică nu a făcut altceva decât să pună o suspensie nouă, care ridică garda la sol a berlinei cu 65 mm, şi câteva bucăţi de plastic negru. Şi gata, avem o nouă nişă în industria auto.

Adevărul adevărat este că da, e primul sedan crossover premium, dar nu şi primul sedan crossover, fiindcă în urmă cu câţiva ani Subaru a vândut, în Statele Unite ale Americii, o versiune berlină a modelului Outback.

Conform comunicatului oficial, noul Volvo S60 Cross Country va fi disponibil cu acelaşi sistem de tracţiune integrală regăsit pe varianta V60 Cross Country, dar clienţii vor putea opta şi pentru un sistem de tracţiune faţă.

La capitolul motorizări, sedanul crossover al celor de la Volvo va putea fi pus în mişcare de două dieseluri (de 2,0 litri şi de 2,4 litri) sau de un propulsor pe benzină de 2,5 litri.

Modelul va putea fi comandat începând din vara lui 2015, iar livrările vor începe în iulie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide