Motivul bizar (sau dezgustător?) pentru care această maşină costă UN MILION DE EURO

Autor: Adrian Mihălţianu 27 sept. 2013 Tuning auto

Trecem peste detaliile tehnice şi vă lăsăm plăcerea să ghiciţi voi pe ce maşină de serie e bazat exemplarul de faţă, customizat în stil retro american. Pentru că altul este argumentul pe care creatorul rus îl aduce în favoarea preţului pe care-l cere pe maşină, de 40 milioane de ruble, adică aproape un milion de euro.

Sunteţi siguri că sunteţi gata să aflaţi ”secretul” maşinii? Ei bine, este probabil maşina care conţine cea mai mare cantitate de piele de bizon. Dat fiind că bizonul e o specie protejată, devine chiar ciudat că omul se laudă cu aşa ceva…

Dar de ce vorbim de un record? În primul rând, caroseria maşinii nu este vopsită, panourile din fibră de sticlă fiind pur şi simplu acoperite cu… piele. Exact, ceea ce credeaţi că e vopsea nu e altceva decât piele, care acoperă aproape fiecare centimetru pătrat al exteriorului (chiar şi barele de protecţie sau buşonul rezervorului sunt acoperite cu piele!).

Lucrurile nu se termină aici: habitaclul beneficiază şi el de acelaşi tratament, de la scaune, plafon şi feţele uşilor până la bord şi planşeu, totul fiind acoperit cu diverse tipuri de tapiţerii din piele, pe alocuri fiind vorba chiar şi de blană!

Şi tot nu am terminat: dacă prezenţa tapiţeriei din piele e oarecum normală în portbagaj, nu la fel putem spune despre ornamentele din piele din… compartimentul motor! Exact, obsesia creatorului a fost atât de mare încât multe dintre componentele de sub capotă au fost şi ele învelite în piele, deşi ne întrebăm dacă acest lucru nu e periculos, dat fiind riscul de incendiu cauzat de temperaturile ridicate în timpul mersului.

Aşadar, merită un milion de euro această maşină? Sau mai bine merită vânzătorul ei o vizită din partea autorităţilor?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide