Tuning virtual pentru Dacia 1310

Autor: Tudor Rus 04 apr. 2013 Tuning auto

Prima Dacia 1310 a părăsit linia de asamblare pe 23 august 1969, şi de atunci modelul avea să devină o prezenţă constantă pe şoselele de atunci ale ţării noastre. În 2004, după aproape 35 de ani, producţia a atins pragul de 1,959,730 de unităţi.

În ziua de azi, puţine mai sunt modelele încă în stare de funcţionare şi întreţinute corespunzător, pentru că multe au luat drumul depozitelor de fier vechi sau ruginesc între blocuri sau sub un copac.

Din fericire, pe lângă pasionaţii clasici de Dacia, există şi cei care au îmbrăţişat mediu virtual ca modalitate de a reînvia marca. Unul dintre aceştia este Ciprian Andruş, specialistul nostru în design şi tuning virtual, pe care l-aţi cunoscut prin intermediul tuning-ului pentru Dacia Sandero şi pentru Dacia Duster.

De data aceasta, Ciprian şi-a încercat mâna cu veterana care şi-a lăsat amprenta pe istoria auto din România: Dacia 1310. Când a început lucrul la proiect, designerul şi-a propus să aducă un omagiu pentru modelul care a fost şi prima sa maşină condusă vreodată, cu bunele şi cu relele ei.

E greu să adaugi elemente moderne de tuning pe un model apărut în anii ’60, însă Ciprian a reuşit să creeze două versiuni de raliuri reuşite, spunem noi.

Vă invităm să studiaţi imaginile din galeria FOTO şi să ne lăsaţi impresiile voastre despre proiect.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide