Honda face o versiune de stradă a motocicletei lor de MotoGP. Preţul? 188.000 de euro

Autor: Iulian Dnistran 12 iun. 2015 Motociclete noi

Cei de la Honda s-au gândit că n-ar fi rău dacă ar oferi o versiune de stradă a motocicletei care a câştigat două campionate MotoGP. Rezultatul se numeşte Honda RC213V-S şi vine cu avertizarea că va trebui să cari la tine o pereche de lenjerie intimă de rezervă (bine, nu scrie nicăieri asta, dar la asta m-am gândit când am citit datele tehnice).

Jucăria asta pentru oameni mari e pusă în mişcare de un motor V4 de 1,0 litri care dezvoltă 157 CP şi 101 Nm sau, dacă te simţi în putere, poţi să optezi pentru varianta cu 212 CP şi 118 Nm. Sigur, nu pare mult la prima vedere, dar gândeşte-te că toată motocicleta cântăreşte 170 kg sau mai puţin, în funcţie de versiunea aleasă.

Pentru că e vorba de un vehicul care are voie să circule pe drumurile publice, Honda a făcut câteva modificări gândite pentru confort – cutia de viteze e una standard (nu de curse), supapele motorului sunt ţinute în frâu de arcuri (nu de un sistem pneumatic), iar pornirea se face prin intermediul unui electromotor. Totodată, au fost montate oglinzi retrovizoare, lumini, o evacuare mai silenţioasă şi un vitezometru şi turometru.

Toate sună foarte bine, însă există o problemă: preţul. Costă în jur de 188.000 de euro, adică mai mult decât un Porsche 911 Turbo.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide