Lotus C-01: prima motocicletă a legendarului producător auto britanic

Autor: Adrian Mihălţianu 25 feb. 2014 Motociclete noi

Lotus C-01 este numele primei motociclete din istorie care poartă sigla producătorului auto britanic cunoscut pentru succesele obţinute în sporturile cu motor. Şi ce altă introducere mai bună în lumea vehiculelor cu două roţi decât această minunăţie (cu toate că are nume de imprimantă)?

Nu arată ca o imprimantă, totuşi…

Rezultatul a doi ani de muncă, motocicleta C-01 a fost gândită şi creată de compania germană Kodewa, care a primit o licenţă de folosire a numelui Lotus. Da, ai citit bine. Deşi motorul poartă numele Lotus, asta nu înseamnă că a fost creat de aceiaşi oameni care lucrează la monoposturi de Formula 1.

Culorile Martini Racing pe o motocicletă care arată aşa? Da, vă rog

Cu toate acestea, designul superb – semnat de Daniel Simon – şi faptul că vor fi produse doar 100 de exemplare ar trebui să fie argumente suficiente pentru pasionaţii cu buzunare adânci din lumea moto. Dacă mai pui la socoteală şi că frumoasa creaţie pe două roţi încorporează fibră de carbon, titan şi oţel demn de industria aeronautică, dar şi că motorul V-twin de 1,2 litri produce nu mai puţin de 200 CP – atunci succesul ar trebui să fie garantat.

Da, ne duce cu gândul la un monopost de Formula 1!

Ca şi cum nu ar fi de ajuns, clienţii pot alege din mai multe scheme de culori, printre care Martini Racing şi clasicul verde Lotus.

Vouă cum vi se pare prima motocicletă din istorie ce poartă numele Lotus? Eu, unul, mi-am exprimat deja opinia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide