Din 2015, în Formula 1 ar putea intra o femeie-pilot: Simona De Silvestro

Autor: Oraan Mărculescu 12 mart. 2014 Formula 1

În istoria de 62 de ani a Campionatului Mondial Formula 1, doar cinci femei au reuşit să intre în Marele Circ (faţă de 822 de bărbaţi…), iar trei dintre ele au luat startul într-un Grand Prix.

Oare câte mărţişoare a primit Maria Teresa de Filippis, prima femeie care a alergat în Formula 1?

Prima femeie din istoria Formula 1 care a participat la un Grand Prix a fost Maria Teresa De Filippis, care a debutat în 1958, la Monaco, pe un monopost Maserati. După care o mai putem menţiona pe Lella Lombardi, care a câştigat primele puncte cu Williams în 1975, în Grand Prix-ul Spaniei, iar Desire Wilson a câştigat în 1980 cursa de la Brands Hatch, din campionatul ”pseudo-F1” British Aurora F1.

Au mai fost şi alte femei-pilot care au cochetat cu Formula 1, cele mai cunoscute nume fiind Susie Wolff, angajată ca pilot de teste de către Williams, precum şi regretata Maria de Vilotta, care a avut aceeaşi poziţie de pilot de teste în cadrul echipei Marussia, dar care a căzut victimă unui accident.

Maria de Vilotta ne-a părăsit în 2013, după ce în 2012 a suferit un accident grav cu un monopost Marussia

În 2015, însă, cei de la Sauber speră să intre în analele istoriei promovând-o ca pilot cu acte în regulă pe Simona de Silvestro. Având doar 25 de ani, Simona de Silvestro are momentan titulatura de ”Affiliated Driver” în cadrul echipei Sauber – ceea ce înseamnă că, alături de titularii Gutierez şi Sutil şi de pilotul de rezervă Van der Garde, Simona va participa la un program complet de antrenamente.

Elveţianca şi-a început cariera serioasă în motorsport la 18 ani, în cadrul competiţiei Formula BMW USA, iar în ultimii 4 ani Simona de Silvestro a alergat în IndyCar Series, în 2010 câştigând trofeul ”Rookie of the Year”, iar în 2013 a ajuns pe podium în cursa de pe circuitul din Houston.

Mai ştiţi melodia lui James Brown, ”It’s A Man’s Man’s Man’s World”? Ei bine, ”not anymore!” pare să spună încrezătoare Simona de Silvestro

Acum, Monisha Kaltenborn, prima prima femeie-patron a unei echipe de Formula 1 (după ce fondatorul Peter Sauber i-a predat frâiele în 2012), a decis să îi dea o şansă tinerei Simona de Silvestro, care speră să ajungă în 2015 să piloteze un monopost în Marele Circ.

Noi îi urăm succes, iar pe voi vă lăsăm să pariaţi:

CREDEŢI CĂ SIMONA DE SILVESTRO VA AJUNGE PILOT DE F1?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide