François Delecour a câştigat Raliul Aradului

Autor: Adrian Mihălţianu 26 aug. 2013 Raliuri

Desfăşurată în acest sfârşit de săptămână pe probele speciale de macadam de la Arad, cea de-a VI-a etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013, Raliul Aradului Atrium Mall, a fost adjudecată de pilotul François Delecour. Francezul îşi consolidează astfel poziţia de lider în clasamentul la zi al competiţiei şi îşi măreşte impresionantul avans la peste 45 de puncte faţă de următorul clasat, pilotul maghiar David Botka.

Etapa arădeană a CNR Dunlop 2013 a aliniat la start 44 de echipaje, provenite atât din competiţia internă de profil, cât şi din campionatul maghiar de raliuri, păstrând astfel o frumoasă tradiţie pentru această etapă de la graniţa ţării. Cu un coeficient de 1,2, etapa a candidat şi pentru Cupa Europeană de Raliuri, oferind un spectacol deosebit pe parcursul celor 141 de kilometri de probe speciale.

Din punct de vedere sportiv, François Delecour a dominat competiţia de la prima până la ultima probă specială, conservându-şi bine poziţia de lider în faţa rivalului său de pe macadamul arădean, David Botka. Pilotul maghiar, deşi a obţinut cel mai bun timp chiar pe ultima specială a etapei, nu a reuşit să îl devanseze pe Delecour pentru a urca pe prima treaptă a podiumului, dar cu cele 21,6 puncte obţinute la Arad îşi consolidează acelaşi loc doi şi în clasamentul la zi al campionatului.

Ocupantul poziţiei a treia în clasamentul la zi al CNR Dunlop 2013 după 6 etape disputate, Valentin Porcişteanu, a urcat tot pe trei şi în Raliul Aradului Atrium Mall. Urmărit de ghinion, piteşteanul a căzut pe 6 încă din prima zi a etapei, dar a recuperat masiv pe ultimele speciale, marcând astfel un podium important la Arad.

După ce în etapa precedentă, Edwin Keleti a fost nevoit să continue cursa în SuperRally, la Arad pilotul BCR Leasing a avut un parcurs bun şi constant, trecând linia de sosire al patrulea, în faţa celor doi Tempestini – tată şi fiu. Keleti a marcat astfel şi victoria la clasa 3, fiind urmat pe podium de clujeanul Bogdan Marişca şi de pilotul AMS – Adrian Drăgan.

În momentul de faţă, François Delecour conduce cu 140 de puncte în clasamentul general al CNR Dunlop 2013 după 6 etape disputate, fiind urmat de David Botka cu 98,40 de puncte şi de Vali Porcişteanu cu 81 de puncte. Următorii 5 clasaţi în clasamentul CNRD sunt Marco Tempestini, Edwin Keleti, Dan Gârtofan, Gergo Szabo şi Bogdan Marişca.

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2013 se va desfăşura în perioada 13-14 septembrie 2013 la Bacău.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide