Raliul Dakar 2014: rezultatele primei etape

Autor: Iulian Dnistran 06 ian. 2014 Raliuri

Portughezul Carlos Sousa a câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2014 la categoria auto cu al său Haval. Orlando Terranova a reuşit un loc doi pe tărâm propriu în Argentina, la o distanţă de doar 11 secunde în spatele lui Sousa.

La sfârşitul etapei care a făcut legătura între localităţile argentiniene Rosario şi San Luis, Nasser Al-Attiyah ocupă locul al treilea în clasamentul general, în vreme ce Nani Roma va porni în etapa a doua de pe locul al patrulea.

Stéphane Peterhansel, campionul en-titre la categoria auto şi deţinătorul a 11 titluri de campion al Dakarului, a terminat prima etapă a pe locul şase. Evoluţia francezului a fost afectată de o pană de cauciuc care a survenit cu aproximativ 30 de kilometri înainte de finiş.

Echipa Renault Duster Team Argentina, care îşi încearcă din nou norocul cu o pereche de modele Duster, a avut parte de un început decent. Cuplul Emiliano Spataro – Benjamin Lozada a terminat prima etapă pe locul 17 din 142, în vreme ce echipajul Jose Garcia – Mauricio Malano a încheiat prima zi de competiţie pe poziţia 36.

La categoria motociclete, Joan Barreda Bort a preluat conducerea după prima zi de competiţie, fiind urmat de Marc Coma şi Cyril Despres.

La camioane, echipajul condus de Ayrat Mardeev a obţinut primul loc după prima etapă a Dakarului, în vreme ce Gerard De Rooy, câştigătorul ediţiei din 2012 a Dakarului, porneşte către a doua etapă de pe locul patru. Eduard Nikolaev, campionul en-titre la categoria camioane, a terminat prima zi de competiţie pe locul cinci.

Video cu prima etapă:

Clasamentul primei etape a Raliului Dakar 2014 la categoria maşini:

1. Carlos Sousa (Haval)

2. Orlando Terranova (Mini)

3. Nasser Al-Attiyah (Mini)

4. Nani Roma (Mini)

5. Carlos Sainz (SMG)

6. Stéphane Peterhansel (Mini)

7. Krzysztof Holowczyc (Mini)

8. Christian Lavieille (Haval)

9. Leeroy Poulter (Toyota)

10. Erik Van Loon (HRX Ford)

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide