Raliul Sibiului 2015: 80 de echipaje la start. Când se închide Transfăgărăşanul

Autor: Adrian Mihălţianu 17 aug. 2015 Raliuri

80 de echipaje vor lua startul la Sibiu Rally Challenge, ceea ce promite un spectacol de zile mari în weekendul 20-23 august 2015. 51 de echipaje s-au înscris la etapa din Campionatul Naţional de Raliuri, 10 echipaje vor merge în Sibiu Rally Challenge şi 19 echipaje se vor întrece în cadrul Sibiu Classic Challenge. Vorbim de echipaje din şapte ţări, inclusiv Simone Tempestini, liderul clasamentului general, care a renunţat la Raliul Germaniei, etapa din WRC, pentru a încerca să-şi consolideze poziţia în CNRD.

Nebunia va începe cu o paradă, în seara zilei de joi, 20 august

Se anunţă o luptă spectaculoasă pe probele speciale din Raliul Sibiului, la fiecare clasă, dar şi în competiţiile monomarcă – Cupa Suzuki şi Cupa Dacia, la echipe şi la clasa maşinilor istorice, care sunt încadrate şi în categoria Sibiu Rally Legends. Cinci modele Ford Fiesta R5, pilotate de Simone Tempestini, Edwin Keleti, Bogdan Marişca, Marco Tempestini şi Sorin Badea, revenirea lui Vali Porcişteanu, forma bună a lui Gergo Szabo, sunt tot atâtea motive de spectacol la Sibiu Rally Challenge.    

Cu ocazia evenimentului, în zilele de 18, 21 şi 22 august traficul va fi restricţionat pe unele secţiuni de drumuri naţionale sau judeţene.

Iată programul restricţiilor de trafic în perioada Raliului Sibiului 2015:
Marţi – 18 august
Călugăru (DJ 106 J) – Gura Râului (intersecţie cu DJ 106A) – închis între orele 11:00 – 16:00

Vineri – 21 august
Călugăru (DJ 106 J) – Gura Râului (intersecţie cu DJ 106A) – închis între orele 08:00 – 12:00
Curmătura Ştezii – Păltiniş (DJ 106 A) – închis între orele 17:30 – 23:00

Sâmbătă – 22 august
Transfăgărăşan: Bâlea Cascadă – Bâlea Lac (DN 7C) – închis între orele 09:00 – 19:00
Baraj – Şomartin (DJ 104E) – închis între orele 11:30 – 14:00 şi 17:00 – 19:30

VEZI AICI PROGRAMUL RALIULUI SIBIULUI 2015

În competiţia Open, la care se poate participa cu orice tip de maşină de curse, s-au înscris 10 echipaje. Pe lista de start se numără Alex Filip, dublul campion naţional la 2WD, care se pregăteşte pentru etapa din Campionatul European din Cehia, un model Dacia 1300 din 1972 preparat de Dan Spuderka şi un Ferrari F430 Challenge care va fi pilotat de Florin Voicu. “Această clasă este dedicată oricărui tip de maşină de curse. Este o competiţie deschisă tuturor şi fiecare pilot îşi poate alege proba specială pe care vrea să participe. Astfel pot participa aici şi piloţi care merg în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi toţi cei care nu au buget să participe la un raliu întreg. Toate echipajele înscrise au ales să concureze pe Transfăgărăşan, aşa că şi acesta va fi un punct suplimentar de atracţie pentru fani”, a spus Sorin Itu, organizator al Sibiu Rally Challenge.

Cei care vin în Piaţa Mare în weekendul 20-23 august vor avea ce vedea!

În competiţia maşinilor clasice, împărţite în categoriile Regularitate Clasică şi Regularitate Sportivă, s-au înscris 19 echipaje. Cel mai vechi model înscris în cursă este un MG TD din 1952 care va fi pilotat de belgianul Louis Bertrand. La startul Sibiu Classic Challenge se va afla şi un echipaj legendar format din multiplii campioni naţionali Ştefan Vasile şi Dacian Banca, pe o maşină Dacia 1310. “Am reuşit să atragem în competiţie un mix foarte interesant de maşini de curse de top şi bijuterii legendare, care vor defila pe străzile din centrul oraşului Sibiu la paradă şi vor face spectacol pe probele speciale. Punctul maxim de atracţie al raliului va fi cu siguranţă proba specială de pe Transfăgărăşan şi pentru ca spectacolul să fie complet avem nevoie şi de ajutorul spectatorilor. Rugămintea noastră este să încerce să ajungă din timp pe Transfăgărăşan, care va fi închis între orele 09:00 – 19:30, şi să respecte toate indicaţiile jandarmilor, comisarilor de cursă şi ale voluntarilor care coordonează acest raliu”, a mai adăugat Sorin Itu.

Fetele te aşteaptă. Ce motive ai să nu vii? 🙂

Startul festiv din Piaţa Mare şi parada pe străzile din centrul oraşului Sibiu sunt programate joi seara, 20 august, începând cu ora 20:00. Startul în competiţia de maşini clasice se va da vineri la ora 16:00 din Piaţa Mare, iar la ora 19:00 este programat startul maşinilor din Campionatul Naţional. Sâmbătă, spectacolul pe Transfăgărăşan va începe la ora 10:23, iar festivitatea de premiere este programată la ora 21:00 în Piaţa Mare din Sibiu. 

Mai multe detalii pe www.raliulsibiului.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide