SUV-ul Duster participă şi în 2014 la legendarul Raliu Dakar

Autor: Adrian Mihălţianu 18 dec. 2013 Raliuri

Renault Duster Team, echipa argentiniană care a participat la Raliul Dakar 2013 cu o pereche de SUV-uri Duster, revine la ediţia din 2014 a legendarului rally-raid în aceeaşi formulă. Mai exact, piloţii Emiliano Spataro şi Jose Garcia, alături de copiloţii Benjamin Lozada şi Mauricio Malano, vor încerca să termine în top 15 la clasamentul general cu ajutorul a două SUV-uri Renault Duster preparate de Oreste Berta şi Hector Ricardo Perez.

Potrivit site-ului oficial Renault Sport Argentina, cele două modele au acum parte de un nou sistem de suspensie, care ar trebui să-i ajute pe cei patru argentinieni să-şi atingă scopul propus.

În ediţia din 2013 a Raliului Dakar, cele două Dustere au primit, fiecare, câte un motor V6 de 3,5 litri pe benzină care producea în jur de 300 CP şi 440 Nm. Pentru ediţia din 2014 a celebrului rally-raid, cei de la Renault Sport Argentina nu au publicat încă detaliile tehnice ale propulsoarelor ce se ascund sub capotele Dusterelor de competiţie.

La sfârşitul ediţiei din 2013 a Raliului Dakar, doar unul dintre cele două Dustere ale echipei Renault Duster Team Argentina a terminat competiţia, pe locul 29 în clasamentul general, în vreme ce al doilea model de competiţie, cel pilotat de Emiliano Spataro, a fost descalificat din cauză că nu a respectat regulamentul.

Raliul Dakar 2014 porneşte la drum în 5 ianuarie şi străbate trei ţări sud-americane: Argentina, Bolivia şi Chile. Participanţii vor avea de parcurs aproape 5.000 km în cele 14 zile ale competiţiei care a fost supranumită drept „cea mai dură cursă din lume”.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide