Eco-test cu noua versiune Toyota Prius Plug-in Hybrid

Autor: Oraan Mărculescu 28 ian. 2013 Test drive

Primul lucru pe care îl am de spus despre Toyota Prius Plug-in Hybrid este că se deosebeşte foarte puţin de o Toyota Prius normală. De fapt, trebuie să fii fan sau specialist pentru ca să realizezi că e o maşină puţin altfel.

Găsiţi în mai puţin de 30 de secunde diferenţele faţă de un Prius normal! Nu sunt multe…

Din exterior, Prius Plug-in este, practic, aceeaşi maşină cu un Prius normal. Ceea ce e foarte bine, deoarece e aproape imposibil să găseşti pe cineva care are cât de cât habar de maşini care să nu recunoască forma şi identitatea lui Prius.

O maşină dedicată mai mult femeilor cu simţ de răspundere, sau celor cărora nu le e jenă să fie catalogaţi drept fani ai gadgeturilor pe roţi, ori pur şi simplu celor cu bani şi care vor să aibă o imagine eco. Adică Prius Plug-in rămâne aceeaşi berlină aerodinamică şi căreia nu ai ce să-i reproşezi la cât de pertinent arată.

”Aşa, e un Prius, ce e aşa special la maşina asta? Stickerele, probabil…” Nu doar stickerele!

Modelul nostru de test era uşor de recunoscut ca fiind un ”Prius care se alimentează de la priză” din cauza stickerelor sugestive. În lipsa acestora, cunoscătorii au un indiciu suficient: al doilea ”buşon”, de pe partea dreaptă, în spate.

În ce priveşte interiorul, din nou ”deja-vu”: design general high-tech, dar cu o puternică notă de calm; materiale bune şi în mare parte care induc ideea de eco, nu de premium; spaţiu excelent pentru 5 persoane, cu mici rezerve pentru spaţiul la cap al celor de pe banchetă.

”Furnirul” de pe bord dă, într-adevăr, impresia de eco, dar compoziţia lui rămâne o enigmă

Ca nivel de dotări, Prius Plug-in Hybrid îşi răsfaţă utilizatorul cu multe chestii ţinând de confort, nu chiar ca o berlină de lux, dar cu siguranţă la nivelul unui client pretenţios: de la aer condiţionat automat bi-zonă şi sistem audio premium JBL până la faruri cu LED şi sistem de navigaţie cu touchscreen de 6,1 inci.

Şi acum să-nceapă bancurile cu poliţiştii care te reţin pentru furt şi dosire de cabluri electrice…

O mică surpriză, însă, în portbagaj: într-un locaş sub podeaua portbagajului este plasat un cablu, unul dintre capete potrivindu-se ca o mănuşă în cel de-a doilea ”buşon”, iar celălalt în orice priză de 220 V…

Deci nu e doar un hibrid normal, după cum vedem pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide