Test Mercedes Citan – cu iz…franţuzesc

Autor: Andrei Nan 04 apr. 2013 Test drive

Cu o înfăţişare ciudată, adică nici Mercedes, dar nici Renault Kangoo, Mercedes Citan face „victime” mai ales printre utilizatorii vehiculului francez. Poate că pare ciudat cele spuse… dar, să vă explic. Mercedes Citan este prima utilitară de dimensiuni mici din oferta celor de la Mercedes divizia utilitare. Maşina a fost creată în colaborare cu cei de la Renault. Dar pentru ca lucrurile să meargă bine pentru toată lumea, au fost împrumutate foarte multe elemente de la modelul francez, inclusiv şi cele vizuale.

Deci, se explică de ce Mercedes Citan prezintă elemente vizuale de Renault Kangoo. Cea mai tare fază este că atunci când în trafic te întâlneşti cu un Kangoo, şoferul se uită la maşina ta şi nu înţelege nimic. Maşina seamănă, după cum spuneam cu un Kangoo, însă nu se putea ca cei de la Mercedes să nu-şi pună amprenta oferind elemente cheie care fac diferenţa.

Partea frontală este complet diferită, cu farurile gresive şi o grilă uriaşă, imaginea Mercedes-Benz este evidentă. În partea din spate doar stopurile verticale sunt uşor diferite. La Kangoo pornesc de sus, oprindu-se undeva la mijloc, la Citan fiind plasate în jumătatea de jos.

În ceea ce priveşte interiorul sunt prezente o gramadă de elemente preluate de pe Renault Kangoo, dar cu toate acestea, în comparaţie cu maşina franţuzească planşa de bord a lui Mercedes-Benz Citan a fost modificată foarte mult, arătând total diferită. Fiindcă vorbim despre o utilitară, bordul lui Citan este gândit în jurul şoferului, comenzile fiind plasate ergonomic, iar aspectul plasticelor şi al butoanelor este decent.

Din punct de vedere al dotărilor standard, care se regăsesc pe versiunea testată, şi anume Furgon 109 CDI, regăsim: ABS, ESP, asistenţă la pornire, sistem Start/Stop, filtru polen, încălzirea auxiliară electrică, etc.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide