Test cu Drift Ghost-S, camera video de acţiune care ameninţă supremaţia GoPro-ului

Autor: Iulian Dnistran 11 sept. 2014 Teste speciale

Am folosit pentru prima dată camera de acţiune Drift Ghost-S în timpul filmărilor pentru testul cu Opel Astra OPC şi trebuie să spun că am rămas plăcut impresionat. Aşa că m-am gândit să îţi spun ce oferă cea mai bună cameră a celor de la Drift Innovation, care are de înfruntat cel mai greu nume din industria camerelor video de acţiune: GoPro.

Puncte tari:

1. Filmează Full HD (1080p) la 60 de cadre pe secundă, la fel ca GoPro Hero3+, de altfel. Calitatea imaginii este foarte bună.

2. Are ecran LCD integrat. Spre deosebire de orice GoPro de pe piaţă (la care trebuie să cumperi un ecran extern), Drift Ghost-S are un ecran cu diagonala de 2 inci acoperit cu Gorilla Glass, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să se zgârie niciodată. Rezoluţia nu este grozavă, iar vizibilitatea în soare puternic ar putea fi mai bună.

Toate mufele din partea din spate a camerei sunt protejate de un capac

3. Camera este rezistentă la apă până la o adâncime de trei metri fără a fi nevoie de o carcasă suplimentară (aşa cum e la GoPro, unde adâncimea maximă este de 30 de metri). Dacă vrei totuşi să faci scufundări, trebuie să-ţi cumperi o carcasă suplimentară, care oferă o rezistenţă la apă până la adâncimea de 60 de metri.

4. Lentila poate fi rotită, astfel că nu ai nevoie de prea multe accesorii de fixare ca să obţii cadrul perfect. În principiu, e suficient suportul cu ventuză inclus la pachet. În cutie mai există şi două suporturi adezive fie – unul drept şi unul pentru suprafeţe curbate.

Nu contează cum poziţionezi camera, atât timp cât săgeata de pe lentilă este în partea de sus

5. Microfonul intern înregistrează decent atunci când camera este într-un spaţiu închis. Dacă ai nevoie de mai multă precizie, poţi să foloseşti un microfon extern fiindcă există deja o mufă jack integrată.

6. Camera vine cu telecomandă la pachet şi are şi funcţie wireless integrată. Astfel, poţi să controlezi de la distanţă funcţiile camerei, fie prin telecomandă, fie prin intermediul aplicaţiei Drift App – disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS.

Ecranul e destul de generos ca dimensiuni, iar telecomanda inclusă este uşor de folosit

7. Bateria are o capacitate de 1.700 mAh, ceea ce duce la o autonomie foarte bună, de aproximativ trei ore în condiţii de filmare continuă. Un GoPro Hero3+ Black are bateria de 1.180 mAh şi reuşeşte cu greu să ofere două ore de filmare continuă în Full HD. Ambele camere pot filma în timp ce sunt puse la încărcat.

Puncte slabe:

1. Nu filmează la rezoluţie 4K, dar nu este neapărat o problemă, având în vedere că GoPro Hero3+ Black reuşeşte să tragă doar 15 cadre pe secundă la 4K (iar o secvenţă video trebuie să aibă cel puţin 24 de cadre pe secundă pentru ca mişcarea să fie fluentă).

2. Culorile nu sunt întotdeauna corecte, ceea ce înseamnă că trebuie modificate mai tot timpul la post-procesare ca să fie cât mai aproape de realitate.

Mai jos poţi să vezi un scurt test video cu Drift Ghost-S:

În cele din urmă, totul ţine de preferinţe. Universul GoPro are o gamă de accesorii mult mai bine dezvoltată, în vreme ce Drift Innovation mai are puţin de lucrat la acest capitol. Totodată însă, un Ghost-S este cu 300 de lei mai ieftin decât un GoPro Hero3+ Black Edition pe site-ul www.actioncamera.ro. Aşa că decizia îţi aparţine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide