Mitsubishi Outlander facelift: un design proaspăt şi îmbunătăţiri sub caroserie

Autor: Iulian Dnistran 04 apr. 2015 Prezentări

SUV-ul japonez Mitsubishi Outlander a primit un facelift cu ocazia Salonului Auto New York 2015, în speranţa că lookul reîmprospătat va atrage mai mulţi clienţi.

Lansată în 2012 la Geneva, a treia generaţia Outlander are acum o faţă nouă, ceva mai îndrăzneaţă, inspirată din conceptul Outlander PHEV Concept-S. De altfel, oficialii Mitsubishi spun că Outlander facelift e primul lor model de serie care foloseşte noul concept de design pentru partea frontală, denumit „Dynamic Shield”.

Altfel spus, faţa tristă a trecutului a fost înlocuită cu una care emană ceva mai multă forţă şi încredere, ceea ce e întotdeauna bine. Totodată, modelul prezentat în poze este dedicat pieţei din Statele Unite ale Americii, însă maşina va arăta la fel şi pe piaţa din Europa, cu menţiunea că marea de crom de pe grila radiatorului şi elementele portocalii din blocurile optice ar putea să dispară din peisaj.

Şi dacă tot a venit vorba despre faruri, trebuie spus că acestea pot fi echipate cu LED-uri, atât pentru luminile de poziţie, cât şi pentru fazele de întâlnire şi drum. La fel se întâmplă şi în cazul stopurilor, care au fost redesenate.

S-au făcut modificări şi în interior, unde volanul a fost restilizat, iar multe suprafeţe au fost acoperite cu materiale de calitate mai bună. Dar asta nu e tot, fiindcă în comunicatul oficial se vorbeşte despre „peste 100 de îmbunătăţiri tehnice şi de design”, majoritatea regăsindu-se departe de priviri, adică sub caroserie.

Rigiditatea structurală a caroseriei a fost crescută, suspensia a fost regândită, sistemul electric de direcţie a fost ajustat, silenţiozitatea a fost accentuată, iar cutia de viteze CVT a fost reprogramată să îmbunătăţească acceleraţia şi livrarea cuplului motor.

Mitsubishi Outlander facelift ar trebui să debuteze pe plan european la Salonul Auto Frankfurt 2015 din toamnă, după care va ajunge la dealerii de pe Bătrânul Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide