Actuala generație Mercedes-Benz Clasa S – jumătate de milion de mașini construite

Autor: Elena Luchian 30 nov. 2019 Știri auto

Actuala generație Mercedes-Benz Clasa S a atins o bornă importantă. Nu mai puțin de jumătate de milion de unități au fost construite la uzina din Sindelfingen, Germania.

GALERIE FOTO

Mașina cu numărul 500.000 a fost sărbătorită de echipele de vopsitorie și asamblare de la Sindelfingen. Uzina germană este singurul centru de producție care construiește limuzina exclusivistă din 2013.

Producția Clasei S are la bază inovația. În 2017, Clasa S a fost prima mașină care a rulat autonom de pe linia de asamblare până în hala de depozitare, în cadrul unui proiect pilot. Iar cei care se asigură că producția se desfășoară în cele mai moderne și eficiente condiții susțin că nu este vorba doar despre robotică: “În fiecare dintre cele 500.000 de unități Clasa S, echipa de la Sindelfingen a pus suflet”, spune Michael Bauer, șeful diviziei de producție a uzinei.

Angajații de la Sindelfingen își desfășoară activitatea în posturi ergonomice, ultra-moderne. Acestea includ platforme mobile, sincronizate cu linia de asamblare. Sistemul poartă denumirea de ErgoSkid și ridică vehiculele pe linia de asamblare cu 26 de centimetri, suficient pentru ca angajații să poată lucra la podeaua mașinii.

Mercedes-Benz S-Class

Actuala generație a fost lansată în compania unei titulaturi impresionante: “este cea mai bună mașină din lume”, au concluzionat experții în 2013, atunci când aceasta a fost dezvăluită la Hamburg. Iar cifrele le confirmă presupunerea: Mercedes-Benz Clasa S este bestseller-ul segmentului la nivel global. De atunci, jumătate de milion de unități din actuala generație au fost construite și au plecat către noii proprietari. De la lansarea seriei 220, în 1951, la Salonul Auto de la Frankfurt, nu mai puțin de patru milioane de unități Clasa S au fost livrate în lumea întreagă. China este cea mai importantă piață pentru modelul companiei premium germane, unu din trei modele fiind vândut în statul asiatic.

Alături de gama S (limuzina, coupe-ul, versiunea cabrio și Maybach), la Sindelfingen se construiesc și limuzina și break-ul Clasa E, gama Mercedes-AMG GT, crossover-ul GLA și noul SUV electric EQC. Peste 250.000 de angajați se asigură că aproximativ 250 de mașini ies zilinic pe porțile uzinei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz



Comentarii
Inchide